Cele mai bune 5 alternative naturale ale zahărului

Nu toţi înlocuitorii zahărului sunt egali! Când cauţi cele mai bune alternative naturale ale zahărului există câteva lucruri de care trebuie să ţii cont:

– Cel mai bine este să foloseşti îndulcitori care provin din surse naturale, cât mai puţin procesaţi şi care să conţină nutrienţi şi antioxidanţi.

– Încearcă să eviţi îndulcitorii artificiali precum aspartam, sucraloză, acesulfam de potasiu şi zaharina, pentru că toate acestea provoacă o mulţime de afecţiuni asupra sănătăţii.

Iată, aşadar, cele mai bune 5 alternative naturale ale zahărului (ce ne place şi mai mult la acestea este că pot fi alese în varianta lor ecologică şi ai nevoie de o cantitate foarte mică pentru a atinge nivelul de îndulcire pe care îl cauţi).

Miere – pentru a obţine şi mai mulţi nutrieţi şi antioxidanţi este bine să alegi o miere ecologică, raw şi neprocesată. Foloseşte mierea în locul zahărului procesat în ceaiuri, iaurt şi deserturi.

Melasă – aceasta conţine o cantitate semnificativă de calciu, fier, magneziu, potasiu şi vitamina B6 şi este probabil cea mai nutritivă alternativă naturală a zahărului.

Stevia – este singura alternativă fără calorii disponibilă momentan. Stevia este mult mai dulce decât zahărul şi este derivată natural, provenind dintr-un arbust din America de Sud.

Sirop de arţar – acesta conţine cantităţi mici de calciu şi zinc şi o cantitate semnificativă de riboflavină, care are proprietăţi antioxidante. Siropul de arţar ecologic, de grad A este cea mai bună alegere.

Curmale – acestea conţin vitamina B6, vitamina A, potasiu, calciu, sulf, fier, fosfor, mangan, cupru şi magneziu. Se consideră că o curmală este necesarul minim pentru o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă. Poţi folosi curmalele în deserturi, spre exemplu cele raw vegane alături de nuci, seminţe şi fulgi de cocos.

Poţi lua în considerare, de asemenea, îndulciurea cu alte fructe confiate sau crude, sirop de agave, îndulcitori din orez sau flori de cocos.

***

Eşti gata să încerci alternativele naturale sănătoase ale zahărului rafinat? Le găseşti pe toate la BIOCORNERsănătoase şi ecologice.

Ţi-a fost de folos articolul nostru? Înscrie-te la newsletter şi vei primi prin e-mail sfaturi pentru o viaţă mai sănătoasă!

Imagine via Pinterest

Leave a Reply