Topul Alimentelor Cu Rol Antiinflamator Pentru Un Organism Mai Sănătos

Topul alimentelor cu rol antiinflamator pentru un organism mai sănătos

Consumul unei diete pe bază de alimente antiinflamatoare poate ajuta la reducerea inflamaţiilor din corp şi la îmbunătăţirea anumitor condiţii provocate sau agravate de inflamaţii. Acestea pot include boli precum cele de inimă, Parkinson, Chron, eczeme, astm, artrită şi altele. Partea şi mai grozavă a consumului alimentelor cu rol antiinflamator este că multe dintre acestea sunt şi superalimente, având şi alte beneficii minunate precum faptul că te apără împotriva cancerului, te ajută să scazi în greutate şi îţi oferă mai multă energie.

Alimentele antiinflamatoare conţin fitonutrienţi, flavonoide şi antioxidanţi care s-au dovedit a reduce inflamaţia în organism. În plus, multe dintre aceste alimente îţi oferă mult mai multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi  faptul că sunt bogate în fibre, surse de proteine de calitate şi grăsimi sănătoase, fiind, de asemenea, bogate în vitamine şi minerale. Acest lucru face ca o dieta în care ai inclus şi alimente antiinflamatore să fie o dietă sănătoasă în general.

Unele dintre cele mai importante alimente cu rol antiinflamator pe care le poţi consuma sunt somonul, pastrăvul, curcuma (turmeric), usturoiul, ceapa, varza, kale, spanacul, seminţele de in şi uleiul de măsline extravirgin. Din punct de vedere antiinflamator, acestea sunt alimentele care îţi oferă cel mai mare beneficiu. Bineînţeles, nu trebuie să le consumi pe toate la o singură masă, dar îţi va fi de mare ajutor să consumi una sau două dintre acestea în fiecare zi. Iată 3 dintre preferatele noastre:

Spanacul este un aliment pe care cu toţii ar trebui să îl consumăm mai des, din moment ce este una dintre plantele cu cea mai mare cantitate de nutrienţi. Este plin de fibre, fitonutrienţi şi proteine, ceea ce îl face o sursă bună pentru tot spectrul de nutrienţi. De asemenea, este un aliment antiinflamator pe care îl poţi consuma în fiecare zi, ca parte a unei diete sănătoase care să te ajute să eviţi bolile de inima şi chiar cancerul. Spanacul este foarte uşor de inclus în dieta ta, de exemplu în salate, smoothie-urile verzi şi în tot felul de alte preparate.

Seminţele de in conţin lignani şi acizi alfa-linoleici ce au beneficii puternic antiinflamatoare. În plus, sunt foarte bogate în Omega-3. Nu trebuie să te gândeşti că trebuie să manânci o lingură mare de seminţe de in în fiecare zi, ci doar să le adaugi ca topping peste salate, smoothie-uri, supe, etc. Odată ce ai devenit conştient de beneficiile sale uimitoare poţi adăuga seminţele de in în dieta ta, consumându-le din când în când, pentru a umple golul nutriţional.

Somonul este unul dintre cele mai bune tipuri de peşte cu rol antiinflamator, şi asta pentru că are cantităţi uriaşe de Omega-3, cu un efect puternic antiinflamator. Consumul de somon sau a alor peşti ce conţin cantităţi mari de Omega-3 precum anşoa şi sardinele pot ajuta la combaterea supraconsumului alimentelor ce conţin Omega-6. Un echilibru necorespunzător între Omega-6 şi Omega-3 poate conduce la inflamaţii, iar consumul de alimente bogate în Omega-3 readuce echilibrul în organism.

 ***

Acum că ştii care sunt alimentele care te ajută să reduci inflamaţia din corp eşti gata să le treci pe lista ta de cumpărături? Le găseşti pe toate la BIOCORNERproaspete şi ecologice.

Ţi-a fost de folos articolul nostru? Înscrie-te la newsletter şi vei primi prin e-mail sfaturi pentru o viaţă mai sănătoasă!

Imagine via Tumblr.com