Alimente, Ierburi, Vitamine Detoxifiere Rinichi

Alimente, ierburi şi vitamine care îţi detoxifiază rinichii

Una dintre cele mai importante funcţii ale rinichilor este filtrarea reziduurilor din organism, trecându-le mai apoi prin tractul urinar pentru a fi eliminate. În plus…

  1. rinichii ne protejează împotriva toxinelor interne (sau externe) prin filtrarea sângelui;
  2. pastrează echilibrul acestuia menţinându-l nici prea acid nici prea bazic;
  3. echilibrează concentraţiile de apă şi electroliţi (minerale, cum ar fi potasiu, magneziu, sodiu şi altele) şi controlează volumul de sânge;
  4. rinichii sunt unul dintre principalii controlori ai tensiunii arteriale şi produc hormonul renină, care este responsabil pentru menţinerea tensiunii arteriale adecvate;
  5. produc hormonul eritropoietina, care este responsabil pentru crearea de noi celule roşii în sânge;
  6. gestionează parţial sănătatea oaselor – în rinichi, vitamina D se modifică din forma inactivă în forma activă, iar apoi poate trimite semnale intestinelor pentru a absorbi mai mult calciu, asigurând cantităţile necesare de calciu constructor de oase.

Cine poate avea probleme cu rinichii? Pe scurt, toată lumea, şi asta pentru că rinichii se deteriorează odată cu vârsta. Însă, cele mai predispuse sunt persoanele care suferă de tensiune arterială şi diabet.

Medicamentele farmaceutice, substanţele toxice, pesticidele, drogurile şi multe alte substanţe din jurul nostru fac ravagii asupra rinichilor. Când rinichii se deteriorează, funcţiile lor de filtrare se opresc. Asta înseamnă că reziduurile şi toxinele se strâng în sânge. Iar fără eforturile de detoxifiere ale rinichilor nimeni nu poate trăi prea mult.

Din fericire, putem avea grijă de rinichii noştri. Există o mulţime de alimente, ierburi şi vitamine care ne ajută rinichii să funcţioneze adecvant în această lume toxică. Iată câteva dintre acestea:

Lămâile sunt foarte bogate în potasiu şi acid citric, care poate ajuta la dizolvarea anumitor tipuri de pietre la rinichi, cum ar fi cele formate în urma depunerii excesive de acid uric. Cel mai bine este să beţi o cană cu apă calduţă şi lămâie în fiecare dimineaţă, după trezire.

Ghimbirul este bine cunoscut pentru calmarea stomacului şi pentru beneficiile sale pentru inimă. Ghimbirul este anti-inflamator şi protejează rinichii împotriva deteriorării din cauza medicamentelor sau a chimicalelor.

Aloe vera este grozavă atât pentru problemele digestive cât şi pentru protecţia rinichilor împotriva daunelor cauzate în mod normal de diabet.

Armurariul (Silybum marianum) este una dintre cele mai benefice plante pentru ficat, iar cercetările recente arată cum armurariul ajută rinichii să funcţioneze mai bine şi îi protejează împotriva multor factori disruptori.

Glutation. Dacă vreţi ca rinichii voştri să funcţioneze un timp cât mai îndelungat, asiguraţi-vă că aveţi suficient glutation în corp. Acesta este un super antioxidant. Poate fi luat direct sau poate fi reîncărcat în organism consumând suficientă vitamina C.

La fel de benefice sunt turmericul, usturoiul, extractul din sâmburii de struguri, cireşele, căpşunele, fructele de pădure etc.

 ***

Acum că ştiti care sunt alimentele care vă ajută rinichii să funcţioneze la capacitate maximă sunteţi gata să le treceţi pe lista voastră de cumpărături? Le găsiţi pe toate la BIOCORNER, proaspete şi ecologice.

Ţi-a fost de folos articolul nostru? Înscrie-te la newsletter şi vei primi prin e-mail sfaturi pentru o viaţă mai sănătoasă!

Imagine via Tumblr