Ai Nevoie De Detoxifiere Încearcă Aceste 5 Alimente Care Îţi Curăţă Ficatul

Ai nevoie de detoxifiere? Încearcă aceste 5 alimente care îţi curăţă ficatul

Ştiai că organismul nostru este zilnic gazda a peste 700 chimicale toxice? Este de-a dreptul alarmant! Se pare că, în ziua de astăzi, totul în jurul nostru este toxic – aerul pe care îl respirăm, pământul în care ne creştem plantele, apa pe care o bem, alimentele pe care le mâcăm şi tot aşa. Astfel, ficatul nostru este suprasolicitat încercând să curăţe toate aceste toxine din corpul nostru.

Deşi este organul care „munceşte” cel mai mult, ficatul nostru nu a fost creat pentru a curăţa toate toxinele şi chimicalele pe care le regăsim în lumea din jur. Acest exces de toxine ne suprasolicită şi ne stresează ficatul. Iar când acseta nu poate face faţă încărcăturii toxice, toxinele ni se acumulează în corp.

Vestea bună este că putem reduce şi elimina simptomele neplăcute ale ficatului, reducând expunerea la alimentele pline de chimicale, pesticide şi cele procesate şi consumând o serie de verdețuri, legume şi fructe care ajută la detoxifierea organismului nostru. Ne vom simţi mai bine, vom avea o sănătate radiantă şi vom trăi mai mult. Eşti gata să afli care sunt 5 dintre cele mai bune alimente care îţi curăţă ficatul?

Kale – Este unul dintre cele mai puternice detoxifiante. Datorită nivelului ridicat de clorofilă pe care îl conţine, este foarte utilă în eliminarea toxinelor din organism. Mănânc-o crudă, foarte uşor gătită sau adaugă-o în smoothie-uri.

Usturoi – Alicina şi seleniul conţinute de usturoi ajută la detoxifierea ficatului. Acestea activează enzimele ficatului, scăpându-te de toxine. Îl poţi folosi la gătit sau îl poţi înghiţi crud, tăiat în bucăţele mici.

Turmeric (Curcumă) – Accelerează detoxifierea ficatului ajutând enzimele să îndepărteze cancerigenii dietetici.

Armurariu – Silimarina, unul dintre ingredientele sale active, stimulează sinteza de proteine. Aceasta schimbă pereţii celulelor active ale ficatului care blochează şi îndepărtează toxinele din organism.

Avocado – Fructele de avocado sunt foarte bogate în vitamina C, care funcţionează ca un antioxidant, neutralizând radicalii liberi. Acestea sunt necesare pentru creşterea şi repararea celulelor, fiind vitale în repararea celulelor ficatului și ajutând la buna funcţionare a acestuia.

 ***

Pentru că suntem mereu în căutarea celor mai sănătoase alimente, şi mai ales pentru că ştim cât este de important să ne ajutăm ficatul să funcţioneze perfect, vei găsi la BIOCORNER toate alimentele necesare pentru o detoxifiere corectă şi eficientă.

Ţi-a fost de folos articolul nostru? Înscrie-te la newsletter şi vei primi prin e-mail sfaturi pentru o viaţă mai sănătoasă!