Alimentația în sarcină – Top 5 produse bio pe care ar trebui să le consumi
Definitivarea unui regim alimentar sănătos devine principala metodă cu ajutorul căreia te poți bucura de o siluetă de invidiat și un metabolism puternic. Însă, când vine vorba de perioada sarcinii, crearea unui meniu special este un aspect mai mult decât necesar. Alimentația în sarcină devine, de cele mai multe ori, o adevărată provocare. Ar trebui să acorzi o atenție deosebită proprietăților pe care le prezintă fiecare aliment. Astfel, copilul va avea parte de nutrienții necesari pentru o dezvoltare armonioasă, iar tu te vei bucura de o stare de bine constantă.
Iată top 5 produse bio pe care ar trebui să le incluzi în meniul tău:
1. Ouă – Variante ușor de preparat și integrat în meniul zilnic. Prezintă un mix bogat de vitamine și nutrienți precum Omega 3, D, B12 și fier. Au un rol esențial în dezvoltarea sistemului nervos al micuțului. Totuși, acordă atenție modului de preparare. Fierbe bine ouăle înainte de a le consuma.
2. Carne proaspătă – Poți miza pe preparate din pui, vită sau curcan. Alege doar variantele bio care nu au fost crescute pe bază de hormoni sau substanțe toxice. Evită pe cât se poate alternativele procesate și încearcă să echilibrezi doza de carne cu alte alimente precum fasole, linte sau soia. Și opțiunile crude sunt contraindicate în timpul sarcinii.
3. Lactate – Toată gama de lactate oferă numeroase beneficii atât mamei, cât și fătului. Sunt surse importante de proteine și nutrienți. Însă, acordă o atenție deosebită felului în care au fost realizate. Se recomandă consumul de lactate integrale. Laptele de capră este una dintre opțiunile pe care merită să le încerci în timpul sarcinii. Stimulează funcțiile cardiovasculare și este bogat în potasiu.
4. Cereale – Fulgii de ovăz sunt bogați în minerale și fibre și au efecte benefice asupra sistemului digestiv. Reglează tractul intestinal și stopează senzația de greață. Poți alege și musli pe bază de afine sau alte fructe roșii. Astfel de opțiuni îmbunătățesc funcțiile vizuale, accelerează detoxifierea organismului, întăresc sistemul imunitar și protejează celulele nervoase.
5. Curmale – O gustare delicioasă și în același timp foarte sănătoasă. Curmalele sunt recunoscute pentru gama diversificată de fibre și minerale pe care o conțin. Datorită lor te vei bucura de un sistem digestiv perfect funcțional și poți renunța cu ușurință la zaharurile nesănătoase. Poți încerca și alte gustări pe bază de fructe. Mango este o sursă bogată de vitamine: A, B, E, Potasiu, Calciu, Cupru și lista poate continua.
Alimentația în sarcină ar trebui să cuprindă produse bio, care se remarcă prin proprietățile benefice asupra organismului. Alege, așadar, alimente proaspete, care conțin o doză semnificativă de vitamine și minerale. De asemenea, completează regimul alimentar cu o rutină de sport bine definită și adaptată stadiului sarcinii. Practică exerciții speciale pentru perioada sarcinii și fă cat mai multe activități dinamice în aer liber. La final, vei experimenta o stare de armonie totală. Totuși, este recomandat să urmezi sfatul medicului pentru a nu te confrunta cu probleme sau situații neplăcute.
Definitivează-ți o rutină sănătoasă cu ajutorul alimentelor bio și bucură-te de o sarcină echilibrată!
Te așteptăm cu noi sfaturi și informații valoroase aici!