Adaugă Puțin Corp De Text

Afinele, un must în alimentația ta

Faptul ca afinele sunt unele dintre cele mai dulci și gustoase fructe nu mai este un secret pentru nimeni, iar beneficiile care vin odată cu consumul acestora sunt nenumărate.

Beneficii pentru sănătate
Bogate în antioxidanți, afinele ajută la menținerea rezistenței osoase, precum și la menținerea unei tensiuni arteriale sănătoase. Sunt genul de gustare dulce de care se pot bucura inclusiv persoanele care suferă de diabet, deoarece îmbunătățesc nivelul zahărului din sânge și al insulinei. Studiile ne arată că un consum moderat de afine ne poate proteja de boli ale ficatului, pancreasului sau a plămânilor. De asemenea, antioxidanții din afine îmbunătățesc funcțiile creierului.

Menținerea sau scăderea în greutate
Fiind o sursă bună de fibre, afinele ne ajută la o digestie sănătoasă, la menținerea senzației de sațietate și chiar la scăderea în greutate. Cu un conținut scăzut de calorii, dar pline de nutrienți, vitamine și minerale, afinele sunt o alegere extrem de prietenoasă pentru dieta ta, 100g de afine având în jur de 57kcal.

Pe de altă parte, afinele sunt excelente pentru diminuarea durerilor musculare după un antrenament obositor.

Delicioase chiar și în rețete sănătoase
Deși sunt suficient de dulci servite la gustarea dintre mese, pentru un desert rapid și gustos le puteți servi alături de o frișcă densă și cremoasă. Afinele cu brânză cottage, ricotta sau iaurt grecesc, împreună cu nuci sau semințe sunt ideale pentru un mic dejun cu puține calorii.

Iar pentru cei mai grăbiți dintre voi, aveți nevoie doar de un blender unde să puneți afinele alături de lapte vegetal și vă puteți bucura de un smoothie numai bun de luat la drum.