2281595

10 întrebuințări ale mierii pentru ten și păr

Uneori, cele mai bune produse de îngrijire personală sunt chiar cele neconvenționale, iar mierea nu face excepție.

Mierea este plină de beneficii pentru organism ca aliment, dar este și un foarte bun produs cosmetic datorită proprietăților anti-bacteriene și a antioxidanților benefici pentru păr și piele. După ce vei testa prima dată, te asigurăm că vei ține mierea la îndemână ori de câte ori te gândești la un răsfăț.

  1. Mască facială

Datorită proprietății ei de a desfunda porii și de a lăsa tenul catifelat, mierea este foarte bună ca mască facială. Las-o să acționeze 20-30 de minute înainte de a te spăla.

  1. Vindecă rănile și arsurile

Dacă din greșeală te arzi la cuptor, dă fuga repede după un borcan cu miere, pune partea arsă sub apă rece și apoi aplică mierea peste rană. Aceasta previne formarea de radicali liberi evitând formarea cicatricilor.

  1. Tratează infecțiile cu fungi

Suferi de pecingine (afecțiuni contagioase la nivelul pielii)? Aplică miere pe zona afectată de două ori pe zi, iar infecția va dispărea mai repede.

  1. Tratament pentru buzele uscate

Mierea pură este perfectă pentru buzele uscate! Trebuie doar să o aplici, înainte de culcare pentru a putea fi absorbită în totalitate și să ai ambiția să nu o mănânci de pe buze :).

  1. Balsam de păr

Cu un complex bogat în enzime și nutrienți părul tău își va reveni la sănătatea de odinioară. Poți încerca o mască pregătită din: o lingură de miere și două linguri de unt de cocos, aplicat pe lungimea părului.

  1. Șampon hidratant

Poluarea din mediul urban afectează, printre altele, și părul. Un tratament natural constă în amestecarea unei lingurițe de miere cu șamponul tău obișnuit. Acest tratament va contribui la întărirea foliculilor de păr.

  1. Tratament împotriva arsurilor solare

Expunerea prelungită la soare sau lipsa cremelor de protecție UV poate duce la arsuri solar. Folosește mierea combinată cu gelul din aloe vera pentru un efect calmant și hidratant.

8.      Elimină mătreața

Amestecă mierea cu apă și masează-ți ușor scalpul până acesta absoarbe toți nutrienții din miere. Pentru ca tratamentul să aibă efectul așteptat trebuie să stai cu masca în jur de 30 de minute.

9.      Reduce căderea părului

Pierderea părului are multe cauze. Deficitul de vitamine, scalpul uscat sau chiar mătreața cronică, toate pot fi o potențială cauză. Aplicați miere direct pe scalp și masați timp de 30 de minute. Tratamentul trebuie făcut măcar o dată pe săptămână. 10.  Decolorant natural pentru păr               Mierea conține o enzimă numită glucoză oxidază care eliberează lent peroxid de hidrogen care poate oferi părului o nuanță mai deschisă. Amestecă trei linguri de miere în două linguri de apă și aplică direct pe părul curat și umed. Pentru cele mai bune rezultate, trebuie să stai cu el timp de o oră, repetat săptămânal.

Fie că alegi mierea pentru produsele de îngrijire personală și înfrumusețare sau pentru consum, specialiștii te asigură că o poți consuma cu plăcere!