18,50 lei
.
PRET PE KG
Ingrediente:morcov*.
*=Ingrediente provenite din agricultura ecologica.
Morcovii sunt legume rădăcinoase documentati ca fiind cultivati inca din anul 900 I.Hr.
Culoarea cea mai cunoscuta a acestora este portocaliul dar exista si alte sortimente cu o coloratie variata :violet, galben, roșu și alb.
Zahărul din morcovi le oferă o aromă ușor dulce, dar pot avea si gusturi diferite (pana la pamantesc/amar) in functie de locul în care sunt cultivati
Morcovii sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale , precum :
Consumat cu regulartitate, morcovii au nenumarate beneficii pentru sanatate
Exista insa si cateva atentionari in ceea ce priveste consumul morcovilor :
Consumul unor cantitati prea mari de morcovi duce la asimilarea unei cantitati mari de beta-caroten care coloreaza pielea in galben-portocaliu. Această afecțiune se numește carotenemie. Este relativ inofensiva și de obicei poate fi tratata.
Prea mult beta-caroten poate fi daunator persoanelor care nu il pot schimba în vitamina A, cum ar fi persoanele care suferă de hipotiroidism.
Pot exista insa si simptome de mancarimi la nivelul cavitatii bucale -ceea ce se numeste sindrom de alergie orala.Organismul respectivelor persoane reactioneaza la proteinele din anumite fructe si legume (ca in cazul alergiilor la polen).
Acest lucru poate fi insa evitat daca se consuma morcovi fierti.