24,75 lei
Ingrediente: Făină de OVAZ** FARA GLUTEN, zahăr brut din trestie**, amidon de orez*, amidon de porumb*, cacao cu conținut scăzut de grăsimi*, sare gemă, vanilie*
**= Ingrediente din producția biodinamică DEMETER
*= Ingrediente din producție ecologică certificată
Informatii despre alergeni :
Contine :ovaz
Poate contine urme de nuci/nuci, soia si susan.
FARA GLUTEN !
Valori nutriționale și calorice medii la 100 g:
Puterea calorică în kJ: 1578 / 100 g
Puterea calorică în kcal: 372 / 100 g
Grasimi: 2,70 / 100 g
din care acizi grași saturați: 0,60 / 100 g
Carbohidrați: 80/100 g
din care zahar: 35 / 100 g
Fibre: 3,60 / 100 g
Proteine: 5,20 / 100 g
Conținut de sare: 0,07 / 100 g
Mode de preparare :
Pentru 1 tavă cu diamentru ø 25 cm:
Pentru bază: 70 g unt moale se framanta cu amestecul pentru baza până obțineți un aluat ferm, asemănător cu aluatul de biscuiți. (Acest lucru necesită puțină răbdare 🙂
Puneti compozitia în tava și apăsați uniform pentru a forma o bază subțire si , netedă
Daca preferati ca baza să fie crocantă o puteți coace în tavă aproximativ 13 minute la 180 °C (preîncălzită, căldură sus/jos). Apoi lăsați să se răcească.
Pentru crema: 400 g iaurt natural, 200 ml smantana, 125 ml lapte se amestecacu mixerul pana cand toppingul are o consistență cremoasă.
Presarati ciresele peste baza de biscuit (racita !) si turnati uniform crema în formă . Se da la frigider pana compozitia de fructe e gata
Pentru glazura de fructe : Fierbeti 400 ml suc de fructe, 1 pahar de cirese (aprox. 360 g) (se amesteca constant !)
Imediat ce fructele s-au îngroșat, se iau de pe foc. Se intinde rapid si uniform peste crema.
Puneti prajitura la frigider pentru cel putin 2 ore.
Sfat: Pentru a putea tăia bine feliile de tort, scufundați din când în când cuțitul în apă fierbinte.
Pentru varianta vegana inlocuti ingredientele de origine animala cu :
Pentru bază: 70 g specialitate vegetala -alternativa la unt
Pentru crema: 150 g crema de branza vegana, 500 g iaurt vegan
Modul de preparare este identic
A se pastra la rece si uscat.