Essential-Oils-1851027_960_720

Uleiurile esențiale – cum le folosim pentru sănătate și frumusețe?

Uleiurile esențiale nu ar trebui să lipsească din rutina de îngrijire și înfrumusețare a niciunei femei. Acestea reprezintă o variantă mult mai sănătoasă care să substituie cosmeticele din comerț, pline de substanțe chimice, fiind o sursă bogată de nutrienți. Aceste uleiuri pot hidrata pielea, o pot ajuta să arate mult mai strălucitoare, te pot scăpa de acnee, dar au și un rol puternic asupra sănătății, ajută sistemul digestiv, îmbunătățesc memoria.

Uleiurile esențiale sunt considerate remedii eficiente în medicina naturistă și în sfera cosmeticii. Aceste uleiuri pot fi obținute prin trei procedee, precum: presarea, distilarea și extracția cu solvenți. Deoarece și-au dovedit eficiența, uleiurile esențiale au început să fie întrebuințate pentru o paletă cât mai vastă de probleme, fie că ne referim la cele de ordin fizic, fie la cele de la nivel psihic. Important este să descoperim care ne sunt simptomele, pentru a ști la ce uleiuri să apelăm pentru ameliorarea acestora. Chiar dacă, uneori, rezultatele se lasă mai mult așteptate, trebuie să avem răbdare și să aplicăm aceste uleiuri zilnic. Uleiurile esențiale pot fi aplicate prin diferite metode: inhalațiile, baia, masajul, difuzoare sau candele frumos parfumate.

Iată 5 uleiuri care nu ar trebui să ne lipsească niciodată din casă:

  1. Uleiul esențial de mentă. Este un aliat de nădejde în casul durerilor în gât și a celor de cap. De asemenea, este utilizat pentru a ameliora problemele de stomac, a înlătura senzația de greață și mâncărimile pielii. Are un miros plăcut și poate fi adăugat într-un bol cu apă călduță, iar aburii inhalați pot reduce congestia nazală.
  2. Uleiul de levănțică. Deține proprietăți puternice antibacteriene, antiinflamatoare, antifungice, antidepresive, analgezice și dezinfectante, combate durerile de cap, problemele respiratorii, acneea, reduce tensiunea arterială. Poate fi utilizat fără a fi diluat, iar datorită mirosului plăcut poate avea efect terapeutic ajutând la îmbunătățirea calității somnului și a nivelului de relaxare, după o zi aglomerată la locul de muncă și după tot stresul cotidian la care suntem supuși periodic. Mai poate fi utilizat pentru probleme urinare, probleme ale sistemului nervos.
  3. Uleiul esențial de trandafiri. Pe lângă mirosul plăcut, uleiul de trandafiri este recomandat femeilor pentru a trata sindromul premenstrual sau cel al menopauzei, acesta echilibrează sistemul hormonal și hidratează pielea în profunzime. Are și proprietăți terapeutice la nivel psihologic, alungă tristețea, stresul, depresia și anxietatea. Poate fi utilizat cu succes și pentru calmarea febrei și a inflamațiilor, tratează rănile și împiedică dezvoltarea bacteriilor, oprește hemoragiile, purifică sângele și vindecă cicatricile.
  4. Uleiul esențial de susan. Deține beneficii nu doar la nivelul frumuseții zilnice, poate fi utilizat ca tratament pentru podoaba capilară și piele, regenerează, hidratează pielea, previne apariția ridurilor, ci și la nivelul sănătății, reprezintă o sursă bogată de acizi grași, reduce procentul de stres acumulat peste zi, luptă împotriva hipertensiunii arteriale, iar în ultima perioadă, s-a descoperit că are efecte pozitive asupra încetinirii evoluției celulelor canceroase din organism.
  5. Uleiul esențial de lămâie. Posedă un amalgam de beneficii pentru sănătate: alungă insomnia, durerile de cap, combate infecțiile bacteriene, tratează herpesul.

*

Ţi-a fost de folos articolul nostru? Abonează-te la newsletter şi vei primi prin e-mail sfaturi pentru o viaţă mai sănătoasă!

Stay healthy! Shop BIO!