Fit-1905733_960_720

Tot ce trebuie să știți despre cura de detoxifiere

Știați că, pe parcursul unui an, organismul nostru acumulează între 4,5 și 5 kilograme de toxine? Acest lucru devine vizibil odată cu apariția celulitei, a oboselii cronice, durerilor de cap, cearcănelor sau acneei. Un alt semn al faptului că aveți un nivel crescut de toxine în organism este și scăderea imunității, care se poate manifesta prin apariția de infecții sau inflamații la nivelul corpului, răceli frecvente, balonare sau scăderea capacității de concentrare.

De ce avem nevoie de detoxifiere?

Motivul pentru care se produc toate aceste simptome este simplu: organismul nostru este pus la încercare. Deși corpul nostru are abilitatea de a se auto-curăța prin diverse mecanisme, stilul de viață stresant pe care îl ducem și regimul alimentar nepotrivit ajung de multe ori să ne preseze organismul.

În momentul în care toxinele nu sunt eliminate corespunzător de către organism, se creează un mediu favorabil pentru dezvoltarea bacteriilor, virușilor, ciupercilor sau a altor astfel de agenți patogeni care pot genera diverse boli. Astfel, apelăm la detoxifiere pentru a elimina, neutraliza sau chiar transforma toxinele acumulate în corp.

Ce presupune detoxifierea organismului?

Detoxifierea organismului presupune consumul anumitor alimente cu proprietăți de detoxifiere (cum sunt, de exemplu, lămâile, sfecla, usturoiul, anghinarele etc.) pentru o perioadă scurtă de timp. Detoxifierea nu poate fi o cură de slăbire pentru simplul motiv că aceasta nu poate fi asumată pe termen lung, ca stil de viață. Este recomandat ca o cură de detoxifiere să dureze 3, 5 sau 7 zile pentru un „restart”. Prelungirea acestei perioade poate avea efecte negative asupra organismului, care nu este obișnuit cu un astfel de regim și care are nevoie și de grăsimi pentru a funcționa cum trebuie.

Cât de frecvent este bine să ținem aceste cure de detoxifiere?

În ziua de azi, având în vedere stilul actual de viață al oamenilor, este recomandat să se realizeze minim două cure de detoxifiere pe an. Ideal ar fi ca acestea să fie însoțite și de activități fizice regulate pentru a spori metabolismul, având însă permanent în vedere limitele corpului pe care nu este bine să le forțăm.

Surse: Global Research & BusinessWoman.ro