Csm_2__2__Df826A5184

BIOidei: smoothie în castron cu mango, cocos și semințe de Psyllium

Smoothie-ul este o pastă cremoasă care poate fi băută sau savurată cu lingurința, în funcție de consistența acesteia. Smoothie-ul se obține prin amestecarea fructelor crude sau/și legumelor crude cu apă, gheață, produse lactate, băuturi vegetale, semințe, fructe uscate, miere sau îndulcitori.

Combinația de mango și cocos din acest smoothie aduce organismului multe vitamine și minerale, în timp ce semințele Psilium contribuie cu proteine și fibre.

Mango este cunoscut sub numele de „fructul fericirii” și reprezintă o excelentă sursă de energie și sănătate. Acest fruct scade colesterolul, protejează sistemul cardio-vascular, este un puternic antioxidant, este bun în curele de detoxifiere și are un puternic efect împotriva stresului. Mango poate fi savurat și necopt, pentru tratarea problemelor digestive, stimulând în același timp activitatea bilei.

Cocosul este folosit atât pentru hidratarea organismului, cât și pentru suprimarea poftei de mâncare, fiind foarte utilizat în curele de slăbire. Ajută la reglarea presiunii arteriale, datorită conținutului ridicat de potasiu, distruge microorgansimele patogene, deoarece conține acid lauric, un puternic antiviral și antibacterian, și ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge, contribuind la scăderea riscului de boli cardiovasculare.

Semințele de Psilium ameliorează constipația, ajută la tratarea diareei cronice, reduc nivelul de zahăr din sânge și conferă senzația de sațietate, influențând astfel scăderea în greutate. Semințele de Psilium sunt formate din 70% fibră solubilă vâscoasă și 30% fibră insolubilă. Vâscozitatea acestor semințe provine din atracția unei cantități mari de apă, îmbibându-se și formând la suprafață un gel alunecos.

Datorită acestor beneficii oferite de cele trei ingrediente menționate mai sus, îți propunem următoarea rețetă, care poate fi servită atât dimineața la micul dejun, cât și ca o gustare între mese:

Timp de preparare: aproximativ 15 minute

Porții: 2

Ingrediente

Preparare

  • Se decojește banana și mango, se taie în cubulețe și se adaugă în blender alături de fulgii de cocos
  • Se storce lămâia peste compoziția deja obținută, se adaugă semințele de Psilium și iaurtul de cocos, mixându-se încă o dată, pentru a obține o consistență cremoasă
  • Smoothie-ul obținut se așează în castron și se presară fulgi de cocos pentru decor

Enjoy it! 🙂

*

Ţi-a fost de folos articolul nostru? Abonează-te la newsletter şi vei primi prin e-mail sfaturi pentru o viaţă mai sănătoasă!

#StayHealthy #ShopBIO