Quiche_002_Fb

Quiche cu spanac, pecorino, somon fume și caju

Timp de pregătire: 20 min / Timp de gătire: 35 min/  Complexitate: redusă

Ingrediente (8 porții):

Pentru aluatul sfărâmicios de tartă:

  • Făină albă – 320 g
  • Unt nesărat – 150 g (rece, tăiat cubulete)
  • Apă rece – 9 linguri
  • Zahăr – 1 linguriță rasă
  • Sare – 1/2 linguriță

Pentru umplutură:

  • Ceapă – 1 buc
  • Spanac congelat – 400 g
  • Unt nesărat – 20
  • Usturoi – 2 căței
  • Smântână de gătit – 160 ml
  • Caju – 100 g
  • Ouă – 4 buc
  • Pecorino Romano – 90 g
  • Somon fume – 60 g
  • Sare, piper după gust

Mod de preparare:

  • Amestecă făina cu sarea într-un bol încăpător, pune cubulețele de unt deasupra, lingurița de zahăr și apa rece și frământă ușor până obții un aluat omogen;
  • Învelește-l în folie de plastic și lasă-l la frigider cca 30 de min;
  • Scoate-l și lasă-l la temperatura camerei cca 5 min, cât să-l poți întinde;
  • Întinde-l între două foi de hârtie de copt, pentru a evita ruperea sa – trebuie să aibă cam 2-3 mm grosime;
  • Tapetează cu puțin unt și făină o formă de tartă cu fund detașabil de diametru 24 cm și pune aluatul în ea;
  • Adaugă hârtie de copt deasupra aluatului din tavă și pune linte, fasole sau orez pentru a împiedica creșterea în exces a aluatului;
  • Introdu tava în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade Celsius, timp de 5-8 min;
  • Îndepărtează hârtia, găurește baza aluatului cu o furculiță și mai lasă-l 2 min la cuptor;
  • Toacă mărunt ceapa și usturoiul și sotează-le într-o tigaie cu unt și ulei de măsline;
  • Adaugă spanacul și potrivește de sare și piper;
  • După cca 3 min, adaugă smântăna și las-o puțin să se închege, apoi dă tigaia deoparte și lasă să se răcească;
  •  Adaugă cele 4 ouă, pecorino, somonul tăiat mărunt, alunele caju prăjite și amestecă totul bine;
  • Pune compoziția în tartă și coace-o la 180 de grade Celsius, timp de 35-40 min;
  • Odată rumenită și închegată, scoate-o din cuptor, las-o să se răceasca puțin și servește-o cu plăcere!

Poftă bună!

Quiche_001_FB