Quiche cu spanac, pecorino, somon fume și caju
Timp de pregătire: 20 min / Timp de gătire: 35 min/ Complexitate: redusă
Ingrediente (8 porții):
Pentru aluatul sfărâmicios de tartă:
- Făină albă – 320 g
- Unt nesărat – 150 g (rece, tăiat cubulete)
- Apă rece – 9 linguri
- Zahăr – 1 linguriță rasă
- Sare – 1/2 linguriță
Pentru umplutură:
- Ceapă – 1 buc
- Spanac congelat – 400 g
- Unt nesărat – 20
- Usturoi – 2 căței
- Smântână de gătit – 160 ml
- Caju – 100 g
- Ouă – 4 buc
- Pecorino Romano – 90 g
- Somon fume – 60 g
- Sare, piper după gust
Mod de preparare:
- Amestecă făina cu sarea într-un bol încăpător, pune cubulețele de unt deasupra, lingurița de zahăr și apa rece și frământă ușor până obții un aluat omogen;
- Învelește-l în folie de plastic și lasă-l la frigider cca 30 de min;
- Scoate-l și lasă-l la temperatura camerei cca 5 min, cât să-l poți întinde;
- Întinde-l între două foi de hârtie de copt, pentru a evita ruperea sa – trebuie să aibă cam 2-3 mm grosime;
- Tapetează cu puțin unt și făină o formă de tartă cu fund detașabil de diametru 24 cm și pune aluatul în ea;
- Adaugă hârtie de copt deasupra aluatului din tavă și pune linte, fasole sau orez pentru a împiedica creșterea în exces a aluatului;
- Introdu tava în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade Celsius, timp de 5-8 min;
- Îndepărtează hârtia, găurește baza aluatului cu o furculiță și mai lasă-l 2 min la cuptor;
- Toacă mărunt ceapa și usturoiul și sotează-le într-o tigaie cu unt și ulei de măsline;
- Adaugă spanacul și potrivește de sare și piper;
- După cca 3 min, adaugă smântăna și las-o puțin să se închege, apoi dă tigaia deoparte și lasă să se răcească;
- Adaugă cele 4 ouă, pecorino, somonul tăiat mărunt, alunele caju prăjite și amestecă totul bine;
- Pune compoziția în tartă și coace-o la 180 de grade Celsius, timp de 35-40 min;
- Odată rumenită și închegată, scoate-o din cuptor, las-o să se răceasca puțin și servește-o cu plăcere!
Poftă bună!