Motive Sa Alegi Bio

3 Motive şocante pentru care să alegi alimentele bio

Probabil că ştii că unul dintre marile beneficii ale unei alimentaţii bio  este faptul că te poţi proteja şi poţi ţine departe de familia ta chimicalele toxice, pe care le găseşti în fructele şi legumele pe care le consumi. Dar, există şi alte beneficii, inclusiv hrănirea întregii planete (contrar spuselor giganţilor ce promovează insecticidele, pesticidele şi seminţele modificate genetic).

Încă nu ai optat pentru o alimentaţie bio? Această listă te va face să te răzgândeşti.

1. Pesticidele te îngraşă. Atât fermierii, cât şi cei care aplică pesticidele, se confruntă cu un risc crescut de a creşte în greutate şi de a deveni obezi. Pesticidele, chiar şi în doze mici, sunt, de asemenea, periculoase şi pentru restul populaţiei expuse. Multe dintre chimicalele folosite în agricultura convenţionala sunt perturbatori hormonali, iar cercetătorii au descoperit că aceştia „păcălesc” mecanismele corpului nostru, făcându-ne să nu mai pierdem în greutate, ci din contră. Cercetărorii chiar le numesc „obezogenetici”.

Ce poţi face? O alimentaţie ecologică timp de 5 zile te poate scăpa de toate aceste reziduuri. Crezi că nu îţi poţi permite? Caută oferte de discount în magazinele bio, mănâncă alimente de sezon, cumpără cantităţi mai mari la un preţ redus şi păstrează restul pentru sezonul rece.

2. Pesticidele pot creşte riscul apariţiei diabetului. În nenumărate studii ştiinţifice, pesticidele sunt în strânsă legătură cu riscul apariţiei diabetului. Deşi obezitatea şi genetica joacă rolul primordial în apariţia acestei condiţii, anumite pesticide pot interfera cu modul în care organismul nostru produce insulina.

Ce poţi face? Pe lângă adoptarea unei alimentaţii ecologice, este bine să eviţi toate produsele cosmetice şi de îngrijire personală sau a casei care conţin parfumuri sintetice sau ftalaţi.

3. Carnea de crescătorie te poate îmbătrâni mult mai rapid. Creşterea a sute de animale în spaţii mici, înghesuite, a devenit atât de murdară încât crescătorii nu numai că le injectează antibiotice animalelor, ci au decurs, de asemenea, la anumite tehnici pentru a ţine departe de lanţul alimentar e.coli şi alte bacterii. Spre exemplu, după tăiere, păsările de crescătorie sunt spalate în băi de clor care conţin de 30 de ori mai mult clor decât o piscină de mărime medie. Pentru a masca mirosul de clor şi pentru a menţine carnea fragedă în timp ce este gătită, păsările sunt injectate cu o soluţie din apă şi fosfat, un produs chimic care poate creşte riscul de boli renale cronice, slăbirea oaselor şi chiar îmbătrânire prematură.

Ce poţi face? Optează pentru o carne ecologică sau pentru una crescută de micii producători locali.

***

Eşti gata să încerci o alimentaţie bio? Găseşti tot ce ai nevoie la BIOCORNER, alimente proaspete şi ecologice.

Ţi-a fost de folos articolul nostru? Înscrie-te la newsletter şi vei primi prin e-mail sfaturi pentru o viaţă mai sănătoasă!

Imagine via NaturalNews.com