Con3

Moș Crăciuni din fructe și oameni de zăpadă din ouă, trucuri pentru o masă de sărbătoare

Ceasul parcă ticăie mai tare, oaspeții parcă deja bat la ușă, iar totul trebuie să fie impecabil. Suntem convinși că meniul l-ați stabilit deja, așadar ne-am gândit să vă împărtășim câteva trucuri rapide pentru o masă de-a dreptul superbă.

În primul rând, fructele nu trebuie să lipsească de pe masă. Și cum ar fi dacă în loc de o crenguță de brad pusă lângă farfurii, am avea, în mijlocul mesei, un frumos brad de fructe? Cum îl facem? Avem nevoie de un măr, un morcov și scobitori pentru suport. Trebuie să scoatem cotorul mărului pentru a-l folosi drept suport pentru morcovul curățat și spălat în care vom înfige mai multe scobitori.

Apoi, decorăm scobitorile cu bucățele din fructele pe care vi le doriți pe masă: kiwi, mango, struguri, banane, căpșuni, avocado, chiar și portocale sau mandarine.

 

brad din fructe

 

Dacă tot am început cu brăduți, să continuăm cu aceștia. O frumoasă surpriză pentru oaspeți va fi și să își găsească tacămurile într-un șervețel în formă de… brăduț. Cu puțină îndemânare și cu imaginile de mai jos veți realiza niște frumoase șervețele în spiritul acestei armonioase sărbători.

servetel craciun

Dar ce spuneți de niște Moș Crăciuni din fructe? Simpli și de efect pentru masa în familie sau cu prietenii. Luăm banane, marshmallow, căpșuni, bețe de ciocolată și bomboane mici. Și niște bețe pentru frigărui. Și gata. Avem moșuleți!

mosi craciuni fructe

Dacă aperitivul dumneavoastră conține ouă, avem o idee bună de cum ar putea să arate mai mult decât apetisante pe masa de Crăciun. Aveți nevoie morcovi, boabe de piper, un suport pentru frigărui și câteva spaghete. Imaginile de mai jos vă vor ajuta să realizați frumoșii omuleți de zăpadă din ouă. Nu uitați să scoateți suportul de frigărui după ce faceți loc pentru spaghete. Pentru culoare puteți pune și fire de pătrunjel în locul măturicilor!

oua zapada

 

Și ca masa să fie și mai de sărbătoare, ce spuneți de niște conuri de brad comestibile? Vor completa perfect masa cu bradul din fructe, omuleții de zăpadă și Moș Crăciunii tot din fructe. Pentru realizarea conurilor de brad avem nevoie de 3 căni de cereale de ciocolată, 6 sticks-uri, jumătate de ceașcă de unt de arahide, un sfert de ceașcă de cremă de ciocolată bio, o cană de zahăr pudră și trei linguri de unt.

Prima oară amestecăm untul de arahide, cu crema de ciocolată, untul și zahărul pudră. Se ia sticks-ul și se modelează pe el amestecul. Apoi, se aranjează frumos bucățele de cereale cu ciocolată, iar la final se presară zahăr pudră! Imaginile de jos vă vor convinge că trebuie să-i aveți pe masa de Crăciun.

 

con3

Crăciun Fericit!