Anthony-Rae-79Brmxpm2Bc-Unsplash

Laptele de măgăriță și beneficiile lui

Laptele de măgăriță este un aliment care ne dă din nou ocazia să vorbim despre proteinele perfecte din produsele de origine animală. Există surse care arată că Hipocrate, considerat părintele medicinei, lăuda beneficiile acestui tip de lapte. De asemenea, laptele de măgăriță era foarte popular atât în Roma Antică folosit pentru diverse afecțiuni, cât și în Franța unde Pauline Bonaparte, sora lui Napoleon, folosea laptele de măgăriță pentru îngrijirea sănătății pielii, iar în secolul XX s-a folosit pentru a hrăni copiii orfani, precum și în alimentația copiilor și bătrânilor bolnavi. În comparație cu alte tipuri de lapte, cel de măgăriță este cel mai apropiat la gust și compoziție cu laptele matern, pe baza nivelului pH-ului și profilului nutrițional.

Laptele de măgăriță este bogat în vitaminele A, B1, B2, B6, C, D și E, fiind foarte ușor de digerat. De asemenea, acesta nu conține bacterii, ceea ce îl poate face consumabil fără a fi pasteurizat. Conține mai puține grăsimi comparativ cu laptele de vacă, un nivel ridicat de Omega 3 și 6, are de 46 de ori mai multă vitamina C decât laptele de vacă și de 4 ori mai mult fier. Iar un beneficiu care este foarte important pentru noi toți, în această perioadă, este faptul că laptele de măgăriță poate crește imunitatea (având un conținut mare de lizozima și lactoferină) și poate fi de ajutor persoanelor cu astm, eczeme sau psoriazis. Acesta este deosebit de bogat în imunoglobuline, ceea ce îl face un elixir pentru prevenirea și combaterea virusurilor, precum și a agresorilor bacteriologi. Copiilor le este recomandat deoarece are un conținut bogat în calciu și îi protejează de infecțiile gastrointestinale.

Acest tip de lapte este folosit și ca un lapte natural hipoalergenic, deoarece este tolerat de aproximativ 90% dintre copiii cu alergii alimentare, ca de exemplu proteina din laptele de vacă, o alergie alimentară comună în copilărie cu o prevalență de aproximativ 3% în primii trei ani de viață.

În cosmetică, laptele de măgăriță este considerat un ingredient natural cu proprietăți revitalizante și regenerante pentru piele, fiind unul dintre cele mai valoroase ingrediente în industria cosmetică. Acest lapte prețios luptă împotriva îmbătrânirii, având un conținut mare, pe lângă vitamine, și de minerale și oligoelemente, ceea ce îl face un excelent tonic cutanat natural. Prima persoană care a evidențiat aceste beneficii cosmetice ale laptelui de măgăriță a fost chiar Cleopatra, regina Egiptului. Aceasta își menținea pielea tânără și catifelată făcând baie în lapte de măgăriță.

La Biocorner, găsiți laptele de măgăriță de la Asinia Farm. Ca de obicei, ne alegem cu grijă furnizorii. La ferma Asinia, animalele trăiesc în aer liber (exceptând perioadele reci din timpul anului), având acces la pășune pentru a le menține sănătoase și fericite. Pe lângă pășunat, hrana măgărițelor este constituită exclusiv din furaje naturale, obținute de pe terenuri fertilizate cu îngrășământ natural, neadministrându-le hormoni de creștere. Frecvent, atât furajele, cât și fluxul tehnologic de prelucrare a laptelui sunt supuse celor mai stricte controale de calitate de către instituțiile independente de certificare.

De asemenea, produsele Asinia Farm sunt certificate și cu mențiunea de calitate „PRODUS MONTAN” ceea ce apare ca o asigurare în plus a calității acestor produse. Produsele montane sunt mult mai sănătoase și net superioare calitativ deoarece pășunile și fânețele prezintă o gamă variată de plante nutritive valoroase, printre care sunt regăsite și plantele medicinale.

Inspirați de metoda de conservare a laptelui matern prin congelare, care face ca laptele să poată fi păstrat timp de 6 luni, fără a-și pierde proprietățile, Asinia Farm a hotărât să creeze un produs nou pe piața din România, acesta fiind lapte de măgăriță ecologic pasteurizat congelat. Astfel, produsul se poate lua acasă într-o cantitate mult mai mare, având termen de valabilitate prelungit.

*

Ţi-a fost de folos articolul nostru? Abonează-te la newsletter şi vei primi prin e-mail sfaturi pentru o viaţă mai sănătoasă!

Stay healthy! Shop BIO!