Idei pentru un Crăciun #ecofriendly

Perioada magică a sărbătorilor a sosit din nou și vrem să ne bucurăm de Crăciun, dar să avem și mai multă grijă de mediul în care trăim.  De aceea, anul acesta vă propunem ca, pe lângă spiritul sărbătorilor, să acordăm atenție și modului în care am putea să protejăm natura. Există mai multe căi prin care putem avea sărbători sustenabile, iar prin aceste acțiuni ale noastre, pline de grijă față de natură și viață, încercăm să producem o schimbare de mentalități și de comportamente.

Iată câteva idei:

  1. Bradul natural vs. Bradul artificial

Bradul natural cu mirosul său specific este o bucurie a sufletului în toi de sărbători, însă trebuie să fiți conștienți că, în jur de 7-8 milioane de brazi de Crăciun sunt tăiați și după câteva zile aruncați.. și asta doar în UK. Asta înseamnă o risipă de natură și material imensă!

Chiar dacă și bradul artificial afectează mediul înconjurător din cauza plasticului din componență, acesta îl poți folosi între 5-6 ani, ceea ce înseamnă că natura se regenerază încet, încet în acest timp, iar defrișările nu vor mai fi făcute masiv.

În cazul în care vrei să simți miros de brad în locuința ta de sărbători, câteva crenguțe de brad sunt suficiente! 🙂

  1. Decorarea și împachetarea cadourilor

Felicitări de Căciun, hârtie de împachetat, ambalaje pentru jucăriile celor mici, toate aceste ambalaje din hârtie sfârșesc prin a fi aruncate la gunoi.. Un studiu arată că toate ambalajele de cărți folosite de Crăciun ar putea acoperi întreg Big Ben-ul de 260.000 de ori! Cea mai bună metodă de a recicla hârtia este să îți despachetezi cadourile cu grijă și să o păstrezi până anul viitor pentru a putea împacheta și tu, la rândul tău cadourile persoanelor dragi.

  1. Dăruiește ceva din inimă

Știm cu toții că după Crăciun și Revelion rămâne foarte multă mâncare cu care într-un final sfârșim să o aruncăm la gunoi. Cel mai corect lucru de făcut în această perioadă, este să ducem toată mâncarea pe care considerăm că nu o mai mâncăm la cantine sociale sau să o donăm persoanelor cu nevoi sociale care cu siguranță se vor bucura de aceasta.

  1. Cumpără sustenabil

Știm că febra sărbătorilor de iarnă te face să cumperi cât mai multe lucruri de care probabil nici nu ai nevoie. Înainte să pleci la cumpărături, asigură-te că îți realizezi o listă cu toate lucrurile de care ai strictă nevoie și nu depăși lista cu absolut nici un produs. Așa îți poți proteja și economiile, dar și mediul înconjurător.

*

Ţi-a fost de folos articolul nostru? Abonează-te la newsletter şi vei primi prin e-mail sfaturi pentru o viaţă mai sănătoasă!

Stay healthy! Shop BIO!

Leave a Reply