Fructe Confiate – Top 10 Lucruri Pe Care Nu Le Știai

Fructe confiate – Top 10 lucruri pe care nu le știai

Este mai mult decât evident că fructele reprezintă o sursă bogată de vitamine și nutrienți, care oferă avantaje multiple organismului. Însă, în sezonul răcoros este destul de dificil să găsim variante proaspete. În asemenea situații poți opta pentru fructe confiate, rezultate prin utilizarea unor tehnici eficiente de deshidratare. O mare parte din mixul de antioxidanți și vitamine este conservată cu succes, ceea ce te va ajuta să te bucuri de rezultate imediate. Totuși, lista avantajelor pe care le prezintă fructele confiate nu se oprește aici.

Iată zece lucruri pe care nu le știai despre fructele confiate:

1.                  Stafidele, merișoarele sau curmalele eco se numără printre opțiunile care oferă o gamă diversificată de nutrienți precum magneziu, fier, calciu, fosfor sau potasiu. Vitaminele A și E sunt de asemenea prezente din belșug.

2.                  Stimulează funcționarea metabolismului și au un rol important în eliminarea kilogramelor în plus. Prunele sau caisele bio sunt gustări ideale pe care le poți lua între mese. Îți vor oferi cantitatea necesară de dulce și îți vor da senzația de sațietate. Te vor ajuta, de asemenea, să te bucuri de o energie debordantă pe tot parcursul zilei. Fructele de Goji sunt recunoscute pentru îndepărtarea anxietății sau factorilor de stres. 

3.                  Ameliorează problemele digestive, prin aportul sporit de fibre alimentare. Fructele uscate facilitează funcționarea tranzitului intestinal și îmbunătățesc activitatea colonului.

4.                  Îndepărtează cu succes riscul dezvoltării osteoporozei. Prunele uscate au rolul de a ameliora problemele sistemului osos. Stafidele, de asemenea, conțin fier și potasiu, ceea ce stimulează densitatea osoasă.

5.                  Conferă pielii un aspect strălucitor. Procesul de îmbătrânire va fi încetinit, iar pielea va da dovadă de vitalitate și elasticitate.

6.                  Afinele și căpșunile sunt ideale pentru prevenirea dezechilibrelor de la nivelul sistemului nervos. Te vor ajuta, așadar, să îmbunătățești abilitățile de logică, memorie și concentrare.

7.                  Pot fi introduse în diverse meniuri. Fructele confiate reprezintă o explozie de arome răcoritoare și gusturi irezistibile. Le poți integra cu ușurință în meniul zilnic. La micul dejun le poți adăuga în iaurturi cu cereale. La cină poți opta pentru salate sau preparate din carne asezonate cu fructe uscate. Așa-i că sună delicios?

8.                  Au beneficii asupra sistemului imunitar. Alternativele bogate în vitamina C precum fructele de goji eco sunt variantele cele mai indicate pentru menținerea unui metabolism sănătos.

9.                  Sunt opțiuni indicate pe timpul sarcinii. Femeilor însărcinate li se recomandă de cele mai multe ori curmale, tocmai datorită conținutului de fibre. Însă, conțin numeroase zaharuri, tocmai de aceea ar trebui să consulți părerea medicului pentru a te asigura că totul este în regulă.

10.  Previn problemele aparatului cardiovascular. Caisele sunt răspunzătoare pentru eliminarea hipertensiunii arteriale.

Pe lângă gustul delicios, fructele uscate te vor ajuta să obții un organism perfect funcțional. Te vei simți mult mai bine în pielea ta și te vei bucura de un boost de energie constant. Ai grijă, totuși, să alegi variantele naturale, 100% eco, distribuite de furnizori de încredere. Rezultatele vor fi cu siguranță pe măsura așteptărilor.

Mizează întotdeauna pe calitate și alege opțiunile premium când vine vorba de alimentație!

Intră aici și află mai multe lucruri despre beneficiile produselor bio!