Benjamin-Davies-Zm2N2O7Fph4-Unsplash

Dietele bio ajută mai mult la menținerea siluetei

Lupta cu kilogramele în plus este o confruntare continuă pentru persoanele care își doresc să ajungă la o greutate ideală. Mulți dintre cei care doresc să slăbească preferă să țină un regim mai degrabă decât să facă sport. Însă atunci când se adoptă un regim de slăbit, trebuie acordată o atenție deosebită tipului de regim, deoarece multe dintre acestea promit scăderea rapidă în greutate, dar pot afecta sănătatea.

O cură de slăbire care să dea rezultate și să mențină și sănătatea intactă trebuie să fie bazată pe o alimentație echilibrată și pe un consum de alimente 100% organice.

Pentru ca un aliment să fie organic, acesta trebuie să provină din ingrediente cultivate și procesate în anumite moduri specifice. Nu se folosesc nici un fel de îngrășământ, substanță chimică, pesticid sau insecticid. După recoltare, nu se va utiliza nici un ingredient artificial, conservant sau radiații care să îi prelungească valabilitatea.

În fermele organice, se utilizează aceste tehnici de cultivare/îngrijire/creștere a animalelor și păsărilor:

  • Furaje organice pentru a hrăni animalele/păsările;
  • Permit animalelor să petreacă mai mult timp în aer liber decât în spații închise, acolo unde se pot răspândi cu ușurință foarte multe boli;
  • Nu folosesc hormoni și antibiotice pe animale/păsări;
  • Folosesc soluri fără substanțe chimice;
  • Folosesc fertilizatori naturali: compost sau gunoi de grajd;
  • Realizează frecvent rotația culturilor pentru a ține la distanță insectele.

Pentru ca produsul să merite cu adevărat eticheta de „produs bio” trebuie să se încadreze în anumite standarde stricte impuse de Ministerul Agriculturii. Astfel, specialiștii vor inspecta cu atenție terenurile agricole unde se produc alimentele, fabricile, locurile și modalitățile de depozitare. Cu toate aceste procese, prin care un aliment bio este trecut, se poate explica și prețul un pic mai crescut. Persoanele care au trecut la alimentația organică pot confirma sincer că efortul material merită făcut.

Dieta organică este echivalentul alimentației pe care părinții și bunicii se chinuiau să o producă în propria gospodărie. Aceste alimente organice aduc o valoare nutrițională mare, iar organismul se încarcă cu vitamina C, calciu, magneziu, fier și alte vitamine de care acesta are nevoie pentru a funcționa într-un mod corespunzător.

Dieta organică te ferește cu succes de alergii, întărind sistemul imunitar împotriva substanțelor chimice, este bogată în fibre, săracă în grăsimi și fără conținut de chimicale ceea ce te face să ai o sănătate robustă și o siluetă de invidiat. Mâncarea bio ușurează sarcina de procesare a ficatului, grăbind eliminarea resturilor din organism și arderea grăsimii în surplus.

Dacă vrei să slăbești într-un mod natural și sănătos, consumă alimente organice care ajută la obținerea siluetei dorite într-un timp cât mai scurt și fără periclitarea sănătății.