Detoxifiere după sărbători în 5 pași simpli
Perioada sărbătorilor reprezintă, de cele mai multe ori, un adevărat obstacol pentru definitivarea unei organism sănătos. Alimentele bogate în zaharuri și grăsimi destabilizează funcțiile metabolismului și facilitează dezvoltarea surplusului de kilograme. Tocmai de aceea, un program de detoxifiere este mai mult decât necesar. Cu ajutorul tehnicilor potrivite, vei putea definitiva o siluetă de invidiat într-un timp relativ scurt. Chiar dacă poate părea un proces complex, care necesită eforturi multiple, există câteva reguli care îți vor ușura semnificativ munca.
Iată cum să îți detoxifici organismul după sărbători în cinci pași simpli:
1. Renunță la cofeină. Diminețile agitate parcă nu au niciun sens fără o ceașcă mare de cafea. Totuși, există alternative mult mai sănătoase, care îți vor oferi cu siguranță energia de care ai nevoie. Începe-ți ziua cu un pahar de apă caldă în care să storci lămâi eco, care devin alcaline în organism. Lămâile sunt recunoscute pentru proprietățile minune pe care le integrează. Susține sistemul imunitar, prezintă beneficii anti-bacteriene și îndepărtează problemele de la nivelul sistemului digestiv. Poți opta și pentru alte sucuri din fructe și legume proaspete. Printre variantele pe care merită să le încerci se numără: sfecla roșie, ghimbirul, morcovii sau portocalele. Le poți combina eficient cu lămâile pentru a definitiva meniuri ingeniose.
2. Acordă mai multă atenție micului dejun. De cele mai multe ori, timpul limitat nu îți permite să te bucuri de micul dejun, ceea ce cauzează numeroase probleme. Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, tocmai de aceea este indicat să optezi pentru alimente bogate în vitamine și nutrienți. Iată o combinație sănătoasă și în același timp gustoasă: lapte de capră și musli de ovăz, quinoa și caise.
3. Înlocuiește carnea de porc, bogată în grăsimi cu cea de pește. De pe masa de sărbători nu pot lipsi preparatele din carne de porc. În ciuda gustului irezistibil, astfel de opțiuni îngreunează funcționarea ficatului și accelerează depunerea de grăsimi. Este recomandat, așadar, să mizezi pe variante mult mai fresh precum pește sau fructe de mare. Printre alternativele pe care merită să le încerci se numără: file de păstrăv eco, somonul sau creveții. Le poți asezona cu legume fierte sau salate de crudități.
4. Hidratarea este elementul cheie. Apa are numeroase beneficii asupra sistemelor cardio-vascular, nervos și digestiv. Oferă o stare de bine pe tot parcursul zilei și este un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele. Tocmai de aceea, este recomandat să îi oferi o importanță deosebită. Doza zilnică recomandată este de minim doi litri. Adesea, senzația de sete este confundată cu cea de foame, tocmai datorită poziționării centrilor nervoși. Însă, poți încerca un truc: de fiecare dată când îți este foame bei un pahar cu apă și aștepți câteva minute. S-ar putea ca senzația de foame să dispară.
5. Rutina de sport este esențială. Organismul tău are nevoie de mișcare pentru a se menține în formă. Pentru unii, exercițiile fizice devin o adevărată provocare. Însă, a depune efort poate avea și o latură amuzantă. Programul la sala de fitness nu este neapărat necesar. Poți integra activitățile în rutina zilnică a familiei. Poți realiza exercițiile pe ritmuri de dans alături de copii sau poți aloca o oră pe zi în care să vă plimbați împreună prin parc.
Pentru mai multe sfaturi și informații folositoare intră aici!