Cheesecake-1578695_960_720

Cum porționăm corect mâncarea?

Risipa de alimente este de o importanță extraordinară, iar cheltuilelile lunare sunt, poate, cel mai mărunt lucru care ar trebui să ne îngrijoreze raportat la această problemă. Ar fi bine să ne amintim că resursele pe care ni le oferă planeta sunt limitate, iar nouă ne urmează generații noi care sunt afectate direct de risipa generală de resurse naturale din zilele noastre.

cheesecake-1578695_960_720Așadar, ce-i de făcut? Cum putem, fiecare dintre noi, să contribuim la diminuarea acestei probleme? Concret, cumpărând alimente cu responsabilitate și fiind mai atenți la porționarea mâncării pe care o punem în fiecare zi în farfurii.

Un studiu a constatat că dimensiunile porțiilor moderne de alimente au adăugat un plus de calorii care variază de la 50 la 150, iar dacă, per zi, aceste adaosuri nu par foarte mari, specialiștii au calculat un total de aproximativ 5 kilograme pe an!

Conținutul caloric azi și în 1980

Pentru a observa evoluția raportului caloric conținut de anumite preparate în ziua de azi, NYC Health a realizat un studiu comparativ pe această temă, comparativ cu anii ’80. Mai jos aveți câteva informații extrase din această cercetare:

Food or beverage 1980s (calories) Today (calories)
Turkey sandwich 320 calories 820 calories
French fries 210 calories 610 calories
Bagel 140 calories 350 calories
Slice of pizza 500 calories 850 calories
Soda 85 calories 250 calories

Porționarea corectă

Pentru a ne forma obiceiuri de consum cât mai echilibrate și mai eficiente și, deopotrivă, pentru a reduce risipa mâncării, specialiștii în nutriție de la Dairy Council of California ne învață cum să ne porționăm corect cantitățile de alimente, chiar și fără recipiente speciale pentru așa ceva:

12 jpgSursă: http://bit.ly/1qeNTt5