Bigstock-144992558-870×470

Ce trebuie să știi despre Aronia?

Frunctele de aronia sunt native din America de Nord și au fost aduse în Europa de către ruși, dezvoltându-se bine în păduri umede și zone mlăștinoase. Aceste fructe oferă o cantitate mare de antioxidanți, pigmentul lor închis fiind dat de antocianine. Planta produce acești pigmenți pentru a proteja pulpa și semințele fructelor de radiațiile UV. Absorbind aceste raze, pigmențiile pot filtra lumina solară și asigură astfel regenerarea speciei.

Fructele de aronia au dimensiuni mici și un ușor gust amărui, cele de culoare închisă având un gust mai puternic decât cele roșii. Acestea sunt împărțite în două tipuri: un tip de culoare închisă (denumit popular și Scoruș negru) și un tip de culoare roșu-închis, cel mai cultivat tip fiind Aronia Nero.

Oamenii de știință au fost atrași de acest fruct în special pentru pigmentul său care conține un total de 1480 mg la 100 g aronină. De asemenea, conține o cantitate mare de proantocianine, de 10 ori mai mult acid chinic decât merișorul și are un conținut de vitamina P mai mare față de orice alt fruct, această vitamină fixând vitamina C în organism.

Fructele de aronia sunt cele mai bogate în antioxidanți dintre toate fructele de pădure, conținând de 15 ori mai mulți antioxidanți decât afinele sau merișoarele. Consumul de 100 g din aceste fructe acoperă necesarul de acid folic, acestea fiind indicate și pentru femeile gravide.

Toți acești nutrienți aduc câteva beneficii importante organismului:

  • Îmbunătățesc circulația sanguină și susțin sistemul cardiovascular deoarece diminuează și normalizează tensiunea arterială și spasmele la nivelul vaselor de sânge.
  • Tratament împotriva hipertensiunii arteriale. Fructele de aronia au potențial anti-hipertensiv mare reducând semnificativ tensiunea printr-o cură de 4 săptămâni cu 200 ml suc de boabe de aronia pe zi. De asemenea, s-a observat scăderea nivelului anormal de trigliceride și colesterol din sânge.
  • Tratament împotriva diabetului. Aceste fructe pot trata diabetul prin curățarea sistemului cardiovascular, atenuând stresul oxidativ indus de hiperglicemie.
  • Tratează cancerul colo-rectal și mamar deoarece boabele de aronia se comportă ca un agent de regenerare celulară și diminuare a proliferării celulelor nocive de genul celulelor canceroase. Efectul pe care aceste fructe îl au asupra cancerului este anti-mutagen, anti-oxidant și anti-inflamator.

Din aceste fructe gustoase se obține suc, prin metoda presării la rece, păstrându-și în continuare proprietățile nutritive. Un pahar de suc de aronia îți va oferi o cantitate mare de nutrienți și te va ajuta să previi numeroase afecțiuni.

*

Ţi-a fost de folos articolul nostru? Abonează-te la newsletter şi vei primi prin e-mail sfaturi pentru o viaţă mai sănătoasă!

Stay healthy! Shop BIO!

 

Sursa foto: http://bit.ly/2HI2K1Z