66503954_1273642152810118_1975641804623577088_N

9 beneficii ale ceaiului de ghimbir

Nimic nu calmează sufletul și corpul la fel de bine ca o ceașcă de ceai de ghimbir caldă sau un pahar rece într-o zi toridă de vară. Această rădăcină a fost folosită de peste 5000 de ani în sute de țări ca un remediu împotriva a numeroase afecțiuni cum ar fi bolile digestive, cele inflamatorii sau artrita. Rădăcina de ghimbir conține mulți compuși sănătoși ca de exemplu gingeroli, fenoli, zingibain și ulei volatil.

Gingerolul este folosit de către corp pentru a combate inflamațiile cronice, prin îmbunătățirea funcțiilor sistemului cardiovascular. Această rădăcină vinecă anumite tipuri de cancer, diabetul și bolile de inimă cauzate în special de un stil de viață dezordonat și nesănătos.

Cel mai ușor mod pentru obținerea tuturor beneficiilor pe care ghimbirul le oferă este prepararea acestuia în ceai. Scufundarea ghimbirului sub orice formă în apă fierbinte permite nutrienților să se amestece cu apa și astfel este mai ușor de pătruns în organism.

Ghimbirul se găsește atât sub formă de rădăcină proaspătă cât și sub formă uscată sau chiar direct sub formă de pliculețe de ceai.

Iată ce beneficii aduce ceaiul de ghimbir:

  1. Ameliorează greața

Unul dintre cele mai mari beneficii ale ghimbirului ese faptul ca reduce starea de greață. Ghimbirul ajută la starea de greață generală, la grețurile matinale și acest lucru este cunoscut încă din civilizația străveche din China. Înainte de a se utiliza ghimbirul în perioada sarcinii, este bine să te consulți cu medicul de familie deoarece acesta are tendințe de  provoca avort spontan dacă este ingerat în cantități foarte mari.

Pentru a te asigura că starea de greață va înceta, adaugă în ceai mentă sau suc de lămâie.

  1. Întărește sistemul imunitar

Ghimbirul conține foarte mulți antioxidanți, ceea ce ajută la protejarea sistemului imunitar împotriva virusurilor și a bacteriilor. Ceaiul de ghimbir ajută și reducerea duratei și a intensității gripei persistente, precum și desfundarea căilor respiratorii. Studiile au arătat că ceaiul de ghimbir este antiviral, antifungic, antibacterian și antihistaminic.

  1. Încurajează o diestie sănătoasă

Sănătatea intestinelor ar trebui să fie una dintre preocupările principale ale fiecărei persoane pentru a se evita infectarea acestora cu diferite bacterii. Cu toate acestea, multe persoane ignoră sănătatea sistemului digestiv și nu bagă de seamă atunci când stomacul dă semne că ceva nu este în regulă. Ceaiul de ghimbir a demonstrat că poate vindeca atât indigestiile, cât și cazurile de ulcer.

  1. Îmbunătățește funcționalitatea creierului

Sănătatea creierului se deteriorează odată cu trecerea timpului și a îmbătrânirii celulelor. Mulțumită beneficiilor ghimbirului de a reduce inflamația cronică, acesta încurajează sănătatea funcțiilor cognitive și îmbunătățește funcționarea memoriei. Proprietățile ghimbirului de a repara celulele creierului este un subiect de interes și în studiile asupra bolii Alzheimer.

  1. Reduce durerea

Compusul principal din această rădăcină, gingerolul, ajută la reducerea durerilor musculare și crampelor menstruale, iar în cazul în care te lupți cu orice durere cronică poți bea o ceașcă de ceai de ghimbir în fiecare zi iar corpul tău îți va mulțumi.

  1. Ajută la pierderea kilogramelor în plus

Ceaiul de ghimbir ajută la pierderea în greutate datorită capacității sale de a stopa pofta de mâncare. De asemenea, poate contribui la creșterea ratei de defalcare a grăsimilor pentru a te ajuta rapid să pierzi din greutate și să reduci depozitarea grăsimilor.

  1. Ajută la ținerea sub control a indicelui de zahăr în sânge

Ghimbirul ajută la menținerea sub control a zahărului din sânge și previne accidentele vasculare. Multe studii au arătat că rădăcina de ghimbir îmbunătățește rezistența insulinei și păstrează nivelul de zahăr din sânge în limitele normale.

  1. Îmbunătățește circulația sângelui

Circulația slabă a sângelui poate fi extrem de periculoasă și poate cauza atacuri cardiace și cheaguri de sânge. Ghimbirul acționează pin subțierea sângelui și previne formarea cheagurilor. Indiferent de afecțiunea sângelui, acest aliment îmbunătățește circulația la nivelul creierului, vindecarea celulelor și sănătatea pielii.

  1. Reduce stresul

Ghimbirul are o putere calmantă mare a stării de spirit și a corpului. În teorie acest lucru se întâmplă datorită aromei pe care acesta o conține.