5 idei eficiente pentru a scăpa de furnicile din casă și grădină

Nu este nimic mai înfiorător decât să intri dimineața în bucătărie pentru a-ți pregăti o ceașcă de cafea și să descoperi că, brusc, casa ta a fost invadată de furnici. Mergând într-un șir indiat nesfârșit, aceste insecte minuscule sunt printre cele mai invazive insecte și, de regulă, este greu să scapi de ele.

Cu toate acestea, nu trebuie să te descurajezi! Există metode naturale pentru a scăpa de furnici, testate și eficiente, fără a fi nevoit să umpli casa și grădina cu substanțe toxice nocive organismului uman. Iată 5 dintre aceste idei:

  1. Usturoi proaspăt

Acest aliment aromat este benefic pentru atât pentru sănătatea ta, cât și pentru faptul că ține insectele dăunătoare la distanță, incluzând și furnicile. Nu trebuie decât să cureți unul sau doi căței de usturoi și să îi plasezi lângă furnici. Poți urmări cum insectele par să sară de lângă usturoi și să fugă datorită mirosului puternic. Deoarece acesta se va usca, trebuie să îl înlocuiești cu unul proaspăt pentru ca furnicile să nu se întoarcă.

  1. Uleiul de mentă

Furnicile urăsc cu adevărat mirosul de mentă!  Acest lucru este posibil deoarece inferferează cu capacitatea acestora de a comunica prin marcaje cu feromoni. Dacă vei începe să crești în jurul casei mentă cu siguranță furnicile vor dispărea, cât despre bucătărie, poți combina ulei esențial de mentă cu apă – 10 picături într-o sticlă mică de apă – și poți pulveriza prin locurile unde acestea tranzitează. Acesta este un dublu câștig, casa ta va mirosi frumos și vei scăpa și de furnici!

  1. Lămâie

Sucul de lămâie sau uleiul esențial de lămâie sunt perfecte pentru descurajarea furnicilor de a intra în locuința ta și cu siguranță parfumul din casă va fi unul remarcabil. Combină câteva lingurițe de suc de lămâie cu 10 picături de ulei esențial de lămâie într-o sticluță mică de apă și aplică în zonele contaminate. Lămâia va perturba urmele de feromoni ale furnicilor și acestea se vor împrăștia. Această metodă trebuie repetată la un interval de timp până furnicile vor dispărea de tot.

  1. Praf de copt

Pe lângă faptul că praful de copt este un ingredient esențial în bucătăria ta, el este și un adevărat distrugător de furnici, perturbând chimia naturală a corpului lor. Pune în capace din plastic sau de metal un amestec din părți egale de praf de copt și zahăr pudră și plasează-le lângă cuibul lor. Acestea vor mânca din amestec și se vor reduce în număr substanțial, salvându-ți astfel casa și sănătatea.

  1. Săpun și apă

O simplă mixtură din apă și săpun te va scăpa de furnici pentru o perioadă lungă de timp. Doar umple o sticlă cu apă caldă și adaugă săpun lichid, detergent de vase sau de spălat rufe, agită-l și pulverizează. Această combinație va sufoca furnicile și întreaga colonie.

                Ține minte că deși fiecare element de descurajare naturală a furnicilor de pe lista noastră poate funcționa asupra anumitor specii, acestea nu vor fi eficiente împotriva tuturor tipurilor de furnici. Deci, dacă o metodă nu funcționează, nu renunța! Pur și simplu încercă altul până vei găsi remediul final.

*

Ţi-a fost de folos articolul nostru? Abonează-te la newsletter şi vei primi prin e-mail sfaturi pentru o viaţă mai sănătoasă!

Stay healthy! Shop BIO!

Leave a Reply