Bio

5 motive să alegi bio

Fie că îți faci sau nu cumpărăturile într-un magazin care are produse bio, cu siguranță știi cel puțin o altă persoană care face acest lucru. Ni se pare și firesc să te întrebi ce îi determină pe alții să consume produse organice. Să fim sinceri, nu cunoaștem motivele tuturor. Dar pe ale noastre le știm din plin.

1. La revedere, substanțe chimice!

Produsele bio sunt crescute fără substanțe chimice. Asta însemnă că, alegând bio, spui „la revedere” tuturor îngrășămintelor și chimicalelor pe care le consumă inconștient cei care nu cred în beneficiile acestor produse. Crescute cu îngrășăminte naturale și fără să fie supuse diferitelor tratamente, produsele bio te ajută să-ți menții sănătatea intactată mai mult timp. În plus, conform mai multor studii, fructele și cerealele rezultate din culturile bio sunt cu 15% mai bogate în substanțe nutritive decât cele produse inițial. Unde mai pui și că au un gust mult mai bun?

2. Siguranța, mereu pe primul loc

Dacă pentru tine este important care sunt substanțele și alimentele pe care le consumi, dar și ce mănâncă cei dragi, atunci produsele bio s-ar putea să fie chiar soluția unei nevoi evidente: aceea de a pune siguranța pe primul loc. Acest lucru se întâmplă deoarece produsele bio sunt mai atent verificate, ceea ce duce la o garanție suplimentară a calității. În agricultura bio există peste 25 de filtre și controale, mult mai multe decât în producția non-bio.

3. Beneficii nespuse pentru cei mici

Un alt motiv pentru care noi alegem bio de fiecare dată este și că ținem foarte mult ca cei mici din familie să aibă o alimentație cât mai sănătoasă. Pentru copii, produsele non-organice sunt cu atât mai nocive, deoarece organismul lor nu este la fel de puternic în lupta cu pesticidele. În plus, un studiu realizat de Institutul Federal al Sănătății din SUA a dovedit că în sângele copiilor de până la patru ani care au fost alimentanți bio de la naștere se află de șase ori mai puține reziduuri toxice decât în sângele copiilor alimentanți cu hrană non-bio.

4. Dragostea pentru gustul fructelor și legumelor 

Dincolo de beneficiile la care ne gândim de fiecare dată când alegem bio, trebuie să recunoaștem: iubim gustulor fructelor și legumelor organice! Diferențele sunt atât de mari deoarece alimentele organice nu sunt tratate chimic, deci sunt culese abia la maturitate și nu se dezvoltă artifical, în timpul transportului sau chiar în magazine, înainte de a fi cumpărate.

5. Un viitor mai bun pentru copiii noștri

Alegând bio, susținem agricultura și micii producători și ne opunem utilizării de pesticide care afectează mediul înconjurător. Dincolo de beneficiile pentru sănătate, suntem conștienți că, optând doar pentru produsele organice, construim pentru generațiile viitoare un mediu sigur și sustenabil.

Tu de ce alegi bio?