Clătite Mediteraneene
*Timp de pregătire 20 min; Timp de gătire 30 min, complexitate redusă.
Ingrediente:
(12 porții)
- Câte 1/2 de ardei gras roșu, galben, verde și Bianca
- Ceapă roșie – 1 buc
- Zucchinni – 1 buc
- Vânătă – 1 buc
- Ulei de măsline – 50 ml
- Făină fără gluten – 200 g
- Praf de copt – 1 pliculeț
- Fresh de lămâie – 1 linguriță
- Busuioc – 8-9 frunze
- Rozmarin – 1 crenguță
- Oregano – 6 frunze
- Lapte – 400 ml
- Curcuma – 1 linguriță rasă
- Ouă – 2 buc
- Parmezan – 150 g
- Smântână de gătit – 200 ml
- Sare și piper – după gust
Mod de preparare:
- Taie ardeii grași și ceapa cubulețe;
- Taie zucchinni-ul și vânăta cubulețe și presară sare pe deasupra, lasă-le cca 10 min, pentru a se ridica apa din miez la suprafață, apoi tapotează-le cu niște servețele;
- Toacă busuiocul, rozmarinul și oregano mărunt și pune-le peste legume;
- Stropește-le cu ulei de măsline și adaugă-le într-o tavă de cuptor de 4-5 cm înălțime, și lasă-le să se rumenească în cuptor cca 15 min, la 180 grade;
- Între timp, pregătește compoziția: amestecă făina fără gluten cu curcuma și sare;
- Bate cele două ouă separat, și adaugă treptat laptele și smântână de gătit;
- Pune compoziția lichidă peste cea solidă, amestecând constant pentru a evita formarea cocoloașelor și adaugă praful de copt stins cu fresh-ul de lămâie;
- Scoate tava din cuptor, toarnă compoziția peste și introdu-o înapoi în cuptor pentru alte 15 minute;
- După ce-a crescut frumos, adaugă parmezan ras pe deasupra și mai lasă cca 5 min până se rumenește frumos;
- Scoate-o din cuptor, las-o să se răceasca puțin și servește-o cu plăcere !
Poftă bună!