Positive-Housewife-In-Rubber-Gloves-With-Trash-Bag_1262-5397

Adio, pungi de plastic în magazine! Dar cu ce le înlocuim?

Cu toții ne-am obișnuit să venim, de la supermarket sau de la piață, încărcați cu pungi de plastic. Fie că le folosim pentru fructe, legume sau alte produse, pungile de plastic sunt peste tot. În marea majoritate a cazurilor, aceste pungi nu se refolosesc, ci se aruncă.

Pentru a gestiona mai bine cantitatea de deșeuri, care provine din pungi și ambalaje, la inițiativa Ministerului Mediului, a fost introdusă o lege care de la 1 iulie anul acesta interzice introducerea pe piață a pungilor de plastic subțiri, iar de la 1 ianuarie 2019 se interzice total comercializarea acestor pungi în magazine. Mai exact, din luna iulie comercianții nu se vor mai putea aproviziona cu pungi de plastic subțiri, iar din 2019 nu le vor mai putea vinde clienților. Această lege este menită să ne alinieze cu celelate state europene, unde există directive clare cu privire la reducerea consumului de pungi  din plastic.

Unul dintre motivele pentru care a fost introdusă această lege, constă în faptul că actualul consum de pungi de plastic duce la cantități ridicate de deșeuri abandonate. Adică multe dintre aceste pungi de plastic ajung în natură și în ape, lucru care duce la poluarea masivă a mediului și amenință ecosistemele acvatice. Știați că pungile din plastic de degradează, în natură, în 1000 de ani?

shopping-874974_960_720

Din fericire, avem o alternativă pentru a reduce poluarea mediului înconjurător. Aceasta e folosirea produselor biodegradabile.

Ce sunt ambalajele biodegradabile?

Ambalajele biodegradabile sunt singurele produse care pot fi compostate împreună cu alte resturi alimentare. Ele sunt făcute din plante, din amidon de porumb sau din trestie de zahăr și nu reprezintă niciun pericol pentru mediul înconjurător. Compostul rezultat în urma procesului debiodegradare este un îngrășământ foarte fertile pentru pământ, care nu doar protejează natura, ci ajută la regenerarea solului, îmbunătățind calitatea acestuia.

ER_Biodeck_Compozitie_SP_1

Saci biodegradabili Biodeck

Biodeck este primul brand românesc de ambalaje 100% biodegradabile și compostabile. Sacii Biodeck sunt produși din amidon de porumb și biopolimeri, din surse vegetale, și sunt 100% compostabili. Sacii au o durată de viață de 12 luni de la producție. Odată folosiți, se descompun în materie organică și devin astfel nutrienți pentru sol. Biodegradarea în centre de compostare comercială durează 2-3 luni, iar în centrele de compostare la domiciliu până la un an.

Sacoșe textile Organic

Pentru a reduce și mai mult cantitatea de deșeuri din plastic, puteți renunța la sacoșele obișnuite și vă puteți îndrepta către cele textile. Avantajele sunt multiple: fiind făcute din fibre textile naturale, sacoșele sunt biodegradabile și deci nu sufocă mediul înconjurător. Mai mult, ele sunt extrem de rezistente și, față de sacoșele din plastic, pot fi refolosite de mai multe ori.

organic bagAcum găsiți saci biodegradabili Biodeck și sacoșe textile Organic și în magazinele Biocorner!

Surse foto: Freepik, Pixabay, Biodeck, Pungi textile.