Cum ne afectează, în mod direct, consumul de vegetale?

În cadrul acestui articol, vă voi aminti cât de important este să includeți fructele și legumele în dieta voastră și a celor dragi.

Vara, aspectul hidratării este esențial pentru ca rezervele tale să aibă posibilitatea de a se regenera în mod constant. Mai punem la socoteală și faptul că, în zilele caniculare, organismul nostru cere mai multe lichide decât în mod normal. Ajungem astfel la concluzia că încorporarea fructelor și legumelor în dieta familiei este esențială din acest punct de vedere.

Să nu uităm că aceste alimente conțin multă apă și fibre, iar acestea facilitează reglarea tranzitului intestinal, dar și reducerea inflamațiilor. De aceea, vă amintesc și că longevitatea este legată în mod direct de echilibrarea florei intestinale, diminuarea gradului de toxicitate, precum și de optimizarea nutrienților.

 

Ce aveți de câștigat?

Fructele și legumele conțin surse impresionante de micronutrienți, precum vitaminele, mineralele, antioxidantii sau enzimele digestive, transferând în sistemul circulator acea armată de “soldați” devotați care veghează pentru sănătatea ta.

 

Situația actuală în România:
Nu trebuie să uităm că aproximativ 2 milioane de români suferă de diabet. La această cifră adăugăm încă 3 milioane de pacienți care se află în stare de pre-diabet. Situația este una îngrijorătoare, cu atât mai mult cu cât aceste afecțiuni sunt cronice și cei mai mulți dintre pacienți necesită tratament pe viață.

Pe 31 ianuarie 2015, autorii unui studiu știintific despre diabetul zaharat de tip 2 au concluzionat că introducerea în dieta zilnică a două-trei porții de legume împreună cu două porții de fructe reduceau riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip II.

Cum acționează?
Fitonutrienții regăsiți în fructele și legumele specifice sezonului cald sunt vitali pentru creșterea speranței de viață, blocând fenomenul oxidării celulare și împrospătând corpul cu o energie vie. Fibra reprezintă o componentă importantă în această categorie de alimente pentru că echilibrează nivelul glicemiei, iar astfel se reduce inflamația cronică.

 

Recomandări:

  • În altă ordine de idei, vă sfătuiesc să acordați o atenție deosebită fructelor care au un nivel foarte ridicat de antioxidanți: afinele, murele, coacăzele, cătina, goji, merișoarele sau rodia.
  • Printre legumele care conțin cei mai mulți fitonutrienți protectori regăsim: usturoiul, ceapa, prazul, morcovul, ardeiul gras, dovleacul, broccoli-ul, conopida, varza sau roșia.

În limita posibilităților, este de preferat consumul fructelor și legumelor ecologice, întrucât nu conțin organisme modificate genetic sau alte substanțe chimice care să ne afecteze starea de sănătate.
Cred că împreună putem schimba cursul viitorului nostru, fără să fim niște consumatori captivi ai marilor concerne agricole care ne propun alimentele de tip Frankenstein.
Este de datoria noastră să luptăm pentru îndepărtarea acestor alimente nocive din viața familiilor noastre și nu o putem face decât în situația în care alegem produsele curate de pe rafturile magazinelor românești.

Un articol de nutriționist Dumitru Bălanlebe

Maximizează impactul sportului prin hidratare!

Se apropie căldura și temperaturile ridicate, lucru care înseamnă mai multă atenție pentru hidratare. Pe lângă apă, esențială în zilele de vară (dar nu numai), putem adăuga o listă variată de alimente și lichide prin care ne putem hidrata corespunzător, în funcție de gusturi.

Corpul uman este alcătuit în proporție de 70% din apă, de aici și recomandările specialiștilor referitor la consumul de apă. Deshidratarea în asociere cu oboseala și stresul scade puterea de concentrare și reduce gradul de vitalitate.

Un obicei sănătos care poate ajuta la ameliorarea acestei situații este consumarea apei la temperatura camerei. Explicația este simplă, scutim organizmul de un efort în plus pentru răcirea apei.

cycling-862278_960_720

Deshidratarea reduce performanțele sportive

Impactul negativ al deshidratării asupra peformanței sportivilor este cunoscut de mult timp: în 1944, Pitts GC a publicat un studiu despre acest subiect. Experții au dovedit că până și deshidratarea ușoară (2%), poate să ne afecteze performanțele sportive, impact care devine și mai mare în condiții de climă aridă.

Mai mult, consumarea de lichide în timpul exercițiilor fizice limitează reducerea apei în volumul sângelui și, ca urmare, scade și riscul apariției problemelor digestive.

Performanțe mai bune prin consumul de lichide.

Specialiștii spun că efectul exercițiilor fizice și performanța antrenamentului poate crește cu până la 20% atunci când ne hidratăm înaintea și în timpul antrenamentelor.

Estimează cantitatea de apă pe care ai pierdut-o în timpul antrenamentelor ca să știi cât ai de recuperat. Cum? Uite așa:

Calculul sportivului:  (Greutatea ta înainte de efort – Greutatea ta după efort) + Cantitatea de lichide băută pe parcurs.

Exemplu:

Greutatea corporală înainte de efort: 60 kg;

Greutatea corporala dupa efort: 59 kg;

Cantitate de lichide bauta in timpul efortului: 500 ml.

Pierdere de apa estimata = (60-59) + 0,500 = 1,5 litri

1,5 litri este cantitatea de lichide care trebuie consumată în timpul + după finalizarea antrenamentelor pentru ca nivelul de hidratare din organism să rămână echilibrat și să maximizăm impactul exercițiilor fizice.

*Recomandarea este să consumăm cel puțin jumătate (50%) din cantitatea de lichide pe care trebuie să o compensăm, în timpul antrenamentelor pentru susținerea efortului muscular.

basketball-95607_960_720

 

Clătite Mediteraneene

*Timp de pregătire 20 min; Timp de gătire 30 min, complexitate redusă.

Ingrediente:

(12 porții)

  • Câte 1/2 de ardei gras roșu, galben, verde și Bianca
  • Ceapă roșie – 1 buc
  • Zucchinni – 1 buc
  • Vânătă – 1 buc
  • Ulei de măsline – 50 ml
  • Făină fără gluten – 200 g
  • Praf de copt – 1 pliculeț
  • Fresh de lămâie – 1 linguriță
  • Busuioc – 8-9 frunze
  • Rozmarin – 1 crenguță
  • Oregano – 6 frunze
  • Lapte – 400 ml
  • Curcuma – 1 linguriță rasă
  • Ouă – 2 buc
  • Parmezan – 150 g
  • Smântână de gătit – 200 ml
  • Sare și piper – după gust

Mod de preparare:

  • Taie ardeii grași și ceapa cubulețe;
  • Taie zucchinni-ul și vânăta cubulețe și presară sare pe deasupra, lasă-le cca 10 min, pentru a se ridica apa din miez la suprafață, apoi tapotează-le cu niște servețele;
  • Toacă busuiocul, rozmarinul și oregano mărunt și pune-le peste legume;
  • Stropește-le cu ulei de măsline și adaugă-le într-o tavă de cuptor de 4-5 cm înălțime, și lasă-le să se rumenească în cuptor cca 15 min, la 180 grade;
  • Între timp, pregătește compoziția: amestecă făina fără gluten cu curcuma și sare;
  • Bate cele două ouă separat, și adaugă treptat laptele și smântână de gătit;
  • Pune compoziția lichidă peste cea solidă, amestecând constant pentru a evita formarea cocoloașelor și adaugă praful de copt stins cu fresh-ul de lămâie;
  • Scoate tava din cuptor, toarnă compoziția peste și introdu-o înapoi în cuptor pentru alte 15 minute;
  • După ce-a crescut frumos, adaugă parmezan ras pe deasupra și mai lasă cca 5 min până se rumenește frumos;
  • Scoate-o din cuptor, las-o să se răceasca puțin și servește-o cu plăcere !

Poftă bună!

Clatite_FB

Salate savuroase pentru mese sănătoase

 

  1. Salată cu pui, ciuperci şi nuci

salad-cream-250871_960_720

Foarte gustoasă, hranitoare şi uşoară, rețeta se prepară foarte uşor şi este perfectă pentru orice ocazie.

Ingrediente:

  • 150 g de file de pui
  • 2 x ouă
  • 100 g de ciuperci
  • 1 x ceapă medie
  • 100 g de caşcaval tare
  • 2 x căţei de usturoi
  • 50 g de nuci şi puţin iaurt pentru dressing.

Mod de preparare:

După ce ați tocat ceapa mărunt, fierbeţi ciupercile în apă sărată timp de 8-10 minute, lăsaţi-le să se răcească și tăiați ceapa mărunt.

Fierbeţi fileul de pui în apă uşor sărată până va fi gata, iar după ce s-a răcit, tăiaţi-l în bucăţi mici. Daţi ouăle, usturoiul curăţat şi caşcavalul prin răzătoare, apoi amestecaţi caşcavalul cu usturoi.

Adăugaţi iaurtul în masa obţinută şi amestecaţi bine. Lăsați nucile la cuptor cât să devină crocante şi mărunţiţi-le. După ce aţi aşezat salata în straturi, puneţi primul strat de file de pui. La fel faceţi şi cu ouăle rase, dar şi cu ciupercile cu ceapă. Puneţi deasupra amestecul de caşcaval, usturoi şi iaurt., apoi, la final, acoperiţi salata cu nucile mărunţite.

 

2. Salată de pui asortată

Pe lânga faptul că este foarte gustoasă şi aromată, această salată de pui poate fi servită atât ca fel principal, cât şi ca gustare la o masă festivă.

Ingrediente:

  • 2 x bucăţi de piept de pui fiert
  • 2 x roşii
  • 80 g de măsline negre fără sâmburi
  • 3 x tulpini de ţelină
  • 3 x linguri de ulei de măsline
  • 1 x lingură de oţet de zmeură sau de mere
  • 1 x căţel de usturoi

*Nuci, sare şi piper după gust.

Mod de preparare:

Tăiaţi pieptul de pui fâşii, ceapa – mărunt, ţelina – bucăţele, roşiile-felii, iar măslinele – rondele.

După aceea, măcinaţi nucile. Apoi, trebuie preparat sosul. Amestecaţi oţetul, uleiul, sarea, piperul şi usturoiul pisat. Asezonaţi salata şi amestecaţi-o atent!

 

3. Salata “Picătura de apă”

O salată delicioasă din ingrediente simple prin care puteţi obţine un aperitiv uşor. Se poate servi atât la comun, cât şi în porţii individuale.

Pentru a vă bucura de gustul bogat al acestei salate, aveţi nevoie de:

  • 1 x cutie de ton mărunțit
  • 150 g de orez cu bob rotund fiert
  • 1 x castravete
  • 1 x ceapă
  • 1 x jumătate de lămâie
  • 70 g de caşcaval
  • 3 x ouă

*Sare şi piper negru măcinat.

Modul de preparare este foarte simplu: Tocaţi ceapa şi marinaţi-o în sucul de lămâie, amestecaţi ceapa cu tonul. Apoi, aranjaţi salata în straturi, după cum urmează: orezul fiert, caşcavalul ras, tonul cu ceapă, castravetele ras și oul fiert ras și voila! Salata este gata !:)

salad-2098453_960_720

 

 

ETICHETA LA MASĂ: O carte de vizită în societate

Bunele maniere sunt o carte de vizită mereu, dar mai ales când sunteți într-un cadru oficial. În plus,  eticheta la masă și conduita cu care se servesc anumite mâncăruri pot crea, ușor, confuzie.  Din acest motiv, în luna mai, am ales să abordăm mai profund problema etichetei la masă, motiv pentru care v-am pregătit și un interviu cu Sandra Gătejeanu Gheorghe, membru fondator și lector Ecolage, prima școală de bune maniere din România, care a fost de acord cu invitația noastră de a ne răspunde la câteva întrebări legate de acest subiect.

1)    Care ar fi cele mai importante 3 reguli de bune maniere la masă, dacă ar fi să facem o selecție a acestora?sandra1

R: Din punctul meu de vedere este important ca masa să fie un moment social, de reuniune a întregii familii, în care cei adunați în jurul mesei nu doar mănâncă dar și comunică. Din acest punct de vedere este esențial ca telefoanele mobile, televizorul sau gadget-urile să nu fie folosite pe parcursul mesei. De asemenea, este esențial să avem o postură corectă, ceea ce presupune să avem spatele lipit de spătarul scaunului sau să nu ținem coatele pe masă.

Nu în ultimul rând, este important să știm cum să folosim toate tacâmurile și cum să mâncăm anumite feluri de mâncare, mai speciale, cum ar fi stridiile, melcii, strugurii, anghinarea sau chiar citricele.

2)    Comunicarea non-verbală la masă: Cum ne ajutăm de tacâmuri și ce comunicăm cu ajutorul lor?

S: Modul în care folosim tacâmurile dar și șervetul poate da un semnal oamenilor din jur. Dacă ne ridicăm de la masă în timpul cinei cu intenția de a ne reîntoarce, trebuie să lăsăm tacâmurile sprijinite de farfurie iar șervetul trebuie lăsat pe scaun, niciodată pe masă. În schimb, dacă am finalizat masa, întotdeauna vom pune tacâmurile pe farfurie și șervetul pe masă.

3)    Cum este recomandat să stăm la masă atunci când mâncăm/așteptăm mâncarea?

S: În ambele momente trebuie să păstrăm o postură corectă. Atunci când mâncăm nu ținem coatele pe masă. În schimb, între felurile de mâncare ne putem sprijini ușor de masă cu antebrațul sau putem ține mâinile pe picioare.

Scaunul trebuie tras aproape de masă, astfel încât distanța dintre noi și masă să fie de câțiva centrimetri. Trebuie să stăm drepți și să nu ne aplecăm spre farfurie atunci când mâncăm ci să aducem tacâmurile spre gură.

Distanța între două persoane așezate pe aceeași latură a mesei trebuie să fie între 60 și 90 cm. În acest fel, evităm apropierea nedorită, dar și distanțele foarte mari între participanți.

Nu în ultimul rând, dacă dorim să ajugem la o farfurie poziționată departe de noi, nu ne vom întinde peste masă ci vom ruga persoana cea mai apropiată de obiectul respectiv să ni-l transmită.

4)    Ținuta la masă, în funcție de ocazie. Cum ne prezentăm la masă atunci când suntem invitați, dar și atunci când suntem gazde?

S: Gazda este cea care impune ținuta la masă și o anunță încă din momentul lansării invitației. Astfel că, în calitate de oaspeți, trebuie să respectăm ținuta formală (lounge suit, black tie sau white tie) sau să acceptăm un dress code informal. În orice caz, nu e nimic mai stânjenitor decât să ne prezentăm în pantofi sport și pantaloni jeans atunci când pe invitație scrie black tie. Atunci când suntem gazde și stabilim ținuta trebuie să ținem cont de ocazia dineului, de participanți dar și de locație.

wedding-2208021_960_7205)    Care sunt cele mai des întâlnite greșeli de etichetă, când vine vorba de manierele la masă?

S: În primul rând cred că majoritatea oamenilor au uitat cum trebuie așezată masa și ce reprezintă acest moment al zilei din punct de vedere social. În vâltoarea zilnică, sărim peste mic dejun, mâncăm în picioare sau pe fugă, iar seara preferăm să cinăm în fața televizorului. Cred că trebuie să înțelegem cu toții că masa este un moment de socializare, un moment în care toți membrii familiei se adună în jurul mesei pentru a-și hrăni trupul cu mâncare dar și pentru hrana spirituală, dată de reuniunea alături de cei dragi.

Așezarea mesei, la rândul ei, poate fi văzută ca o artă. Chiar și o masă simplă se poate transforma într-un spectacol vizual. Este important să așezăm și să folosim corect vesela, tacâmurile și paharele. Putem înfrumuseța masa cu flori de sezon, cu mici obiecte adecvate ocaziei (conuri de brad iarna, frunze uscate, toamna, sau ouă de ciocolată, în preajma Sărbătorilor Pascale).

O greșeală des întâlnită este și utilizarea în exces a telefoanelor în timpul mesei. După cum spuneam, masa este un moment important pentru întreaga familie, iar comunicarea cu cei strânși în jurul mesei este prioritară.

Despre Ecolage

Écolage este un proiect nou pe piața din Romania, ce ofere lecții de bune maniere, social skills, leadership skills, copiilor și adolescenților, cu vârste între 4 și 18 ani. Cursurile acopera situatii uzuale cu care copiii se confrunta zilnic: eticheta la scoala, in oras, la masa, in calatorie. Aflati mai multe detalii accesand www.ecolage.ro

 

MINTE SĂNĂTOASĂ ÎN CORP SĂNĂTOS

Un interviu cu Alexandra Conac – intructor de Yoga la Dedicate – Yoga & Postural Alignment Studio

Esti trainer de yoga, ne poți spune care sunt cele mai importante 3 beneficii ale antrenamentelor de yoga pentru adulți? Dar pentru copii?

Alexandra: Yoga înseamnă uniune. În practica yoga, fiecare dintre noi putem identifica diferite motive pentru care aceasta ne aduce numeroase beneficii. Pe salteaua de yoga regăsesc, în fiecare zi, o conexiune mai concretă cu mine însumi.

Prin intermediul respirației conștiente, se poate dezvolta relația dintre corp și minte. Corpul începe să se miște mult mai eficient, folosind doar muscultura necesară și fără a mai tensiona inutil și alte grupe musculare. Apoi, este vorba despre postura corpului care ne este afectată de două cauze importante:

  • Odată este vorba despre amalgamul de stimuli externi ai vieții cotidiene, iar apoi este vorba de:
  • Sedentarism, mai precis, de poziția pe care o adoptăm la birou sau când dormim.

Yoga pentru copii: pe termen lung, antrenamentele de yoga, împreună cu cele de Postural Alignment (corectarea mișcărilor inconștiente), cresc flexibilitatea și mobilitatea corpului, atât la copii, cât și la adulți.

Yoga pentru copii îi ajută să învețe ce este respirația și importanța ei. Posturile practicate îi ajuta să își mărească capacitatea de mișcare, însă, cel mai important, să-și dezolte imaginația.

Cât de mult contează alimentația pentru echilibrul unui practicant de sport?

Alimentația este și va fi baza existenței noastre. Să nu uităm că este o nevoie primară și are nevoie să fie tratată ca atare. Un pas important, de pildă, ar putea fi făcut prin intermediul programei școalre, prin introducerea unui curs de alimentație corectă.

Corpul are nevoie să fie îngrijit ca să poată funcționa în condiții optime. O alimentație deficitară ne poate provoca dureri de cap, oboseală cronică, afecțiuni ale aparatului digestiv, dar și ale articulațiilor.

Spune-ne trei reguli alimentare pe care le respecți cu strictețe când vine vorba de echilibrul alimentație/mișcare.

Mi-ar plăcea ca regulile sa devină dorințe, iar adoptarea unui stil de viață sănătos să fie condusă de stimuli pozitivi și nu de nevoie. Perspectiva schimbă calitatea vieții pe care o trăim, a sportului pe care îl practicăm, precum și al mâncării cu care ne hrănim. Dacă e să enumăr trei reguli pe care încerc să le respect cu strictețe, cred că ar fi următoarele:

  1. Micul Dejun. Încerc să nu sar niciodată peste el;
  2. Încerc să-mi păstrez hidratarea corpului cu apă și ceai din plante. Hidratarea este necesară și nu ar trebui să fie ocazională, ci regulată;
  3. Conștientizarea hranei din timpul fiecărei mese, precum și atenția asupra modului în care mănânc, mă ajută să-mi pregătesc mese echilibrate.

Dacă am încerca să observăm mai mult decât doar să privim, am realiza cât de multe excese facem, defapt, fără să fim, neapărat, conștienți de ele. Iar aici nu refer doar la ceea ce mâncăm, ci și la ce rostim, ascultăm sau simțim.

Exista o multime de ipoteze legate de mâncarea de dinainte și de după efort, unele dintre ele contradictorii. Ce ar trebui să consumăm înainte și după un antrenament și la ce intervale de timp?

Practica yoga, precum și exercițiile de pilates au o regulă foarte bine definită: Masa se va consuma cu cel puțin 60 minute înainte de antrenament și va fi una ușoară. Consumul de apă înainte de antrenament, cu mai puțin de 30 minute, nu este recomandat. Ulterior antrenamentului se recomandă o hidratare intensă precum și o hrană ușoară.

Corpul este, astfel, pregătit de respirație precum și de practica anumitor posturi, dar și de absorbția nutrienților din masa de după antrenament. Atunci când simțim nevoia să mâncăm dulciuri sau fast food, de exemplu, precum și atunci când sărim peste mese, este primul semn al unei carențe în organism.

Cu răbdare și mai multă înțelegere pentru sine, cred, totuși, că fiecare dintre aceste aspecte legate de alimentație și echilibru se pot ameliora și întoarce în favoarea noastră.

 

Călatoria Alexandrei Conac a început la patru ani cu baletul, continuând cu 12 ani de dans sportiv. În 2014 a obținut certificările Yoga Alliance 200RYT, Mat Pilates Instructor, dar și Rainbow Yoga for Kids Teacher. Certificările pe care le-a obșinut i-au mai fost completate și de cunoștintele acumulate la numeroasele workshop-uri de dezvoltare personală și cursuri de Iyengar Yoga, pe care le-a urmat.

În prezent, este Managing Partner la Dedicate, un studio de Yoga și Postural Alignment din nordul Bucureștiului, cunoscut pentru clasele de yoga, pilates, antrenamente posturale, dar și sesiuni de kickboxing pe care le oferă clienților săi.

Mai multe detalii pe www.dedicatestudio.ro

yoga

7 Soluții pentru a atenua senzația de balonare

buffet-974742_960_720Nimănui nu-i sunt dragi stările de balonare, care se mai și instalează când ți-e lumea mai dragă, de multe ori chiar în preajma sărbătorilor. E adevărat, și noi avem tendința să exagerăm cu consumul în aceste perioade, dar chiar și așa, puțină atenție la alimentele și combinațiile pe care le facem ne poate salva de multe neplăceri.

Poate că nu știai, dar consumul de carbogazoase nu este singura cauză responsabilă pentru senzația de balonare. Intoleranța la lactoză, mesele prea bogate sau consumate pe fugă sunt și ele cauze care pot provoca probleme la nivelul tractului gastroinstestinal.

Ce e de făcut, așadar, pentru a evita aceste situații? Sunt câteva soluții care ne pot scăpa de aceste mici inconveniente.

 

  1. Înlocuiește cartofii albi cu cei dulci. Cartofii dulci au un conținut mare de potasiu (575 mg în 100 g), ca urmare, susțin organismul în combatarea efectelor balonării.

 

  1. Evită fructele și legumele care fermentează. Printre acestea putem să enumerăm: broccoli, mazărea, porumbul, conopida, ridichile, fasolea sau prunele.

 

  1. Băuturile carbogazoase pot accentua starea de balonare. Din acest motiv, ar fi indicat să le înlocuiești cu cele necarbogazoase. Mai puțină apă minerală, mai multă apă plată. Mai bine un suc stors de portocale decât un suc acidulat și așa mai departe.

 

  1. Micul dejun se servește și de sărbători. Poate că ești tentat să eviți micul dejun în perioada sărbătorilor tocmai datorită senzației de balonare, însă nu este neapărat cea mai inspirată decizie. Micul dejun îți pune digestia în mișcare, prin contractarea musculaturii de-a lungul sistemului digestiv. Alege, totuși, un mic dejun sănătos și alcătuit din ingrediente ușor digerabile.

 

  1. Nu uita de apă. În lipsa celor doi litri de apă pe zi, excesul de sodiu din alimentele sărate va duce la retenția de apă și, implicit, la balonare.

 

  1. Consumă alimente bogate în potasiu (banane, pepene galben, spanac, ciuperci, mango, migdalele sau pește). Potasiul ajută la eliminarea sodiului din organism, care este, de multe ori, responsabil de starea de balonare.

 

  1. Ovăzul poate fi și el o soluție. Ovăzul, dimineața, pe stomacul gol, conține fibre solubile care previn constipația și balonarea. Lasă-l la înmuiat în apă și combină-l cu puțină miere pentru un gust mai bun.

 

Toate soluțiile prezentate mai sus pot fi luate în considerare pentru a ajuta digestia. În plus, noi îți recomandăm și să fii atent la porționare și la băuturile pe care le servești în timpul meselor. Moderează porțiile și evită excesul de sare. Bucură-te de prezența celor dragi în jurul tău și fă exces de voie bună, mai degrabă, decât de drob de miel și sărmăluțe. Te vei simți și tu mai bine!

 

Cum consolidăm imunitatea copiilor noștri

 

Un articol de Dumitru Bălan, nutriționist

Te-ai gândit că alegem, de prea multe ori, tratarea timpurie a copiilor noștri, apelând la arsenalul medicamentos constituit din antibiotice, inhalatori sau antiinflamatoarele chimice, fără a lua în calcul soluţiile naturopate, care sunt mai eficiente şi mai prietenoase cu organismul unui copil? Care sunt alternativele?

VITAMINIZAREA ORGANICĂ ȘI BENEFICIILE EI

Spre exemplu, vitaminizarea naturală bazată pe sucurile de legume organice este menită să crească aportul nutrienţilor biodisponibili în sistemul circulator în numai 15 minute.

În acest mod, corpul va trece mult mai uşor peste simptomele generate de infecţia declanșată. Febra, una dintre cele mai mari temeri ale părinţilor are ca soluție hidratarea. În momentul în care copilul „arde” la propriu, medicamentele naturii rezonează cel mai bine cu organismul uman. Suntem o maşinărie vie, iar motorul acesteia trebuie întreţinut cu un combustibil premium compus din vitamine, minerale, antioxidanţi, enzime, aminoacizi, acizi graşi esenţiali, probiotice etc.

SURSE DE VITAMINE

Unde putem găsi toţi aceşti nutrienţi în cele din urmă? Adevărul este că nu-i găsim în altă parte decât în grădinile şi în fermele organice. Din perspectiva mea, fructele, legumele, seminţele, uleiurile vegetale antiinflamatoare, ceaiurile vrac din plantele vii, carnea provenită de la păsările care pasc iarbă proaspătă în mod liber şi ouăle sănătoase reprezintă cele mai eficiente medicamente care i se pot administra unui copil atât în perioada în care se află în convalescenţă, cât mai ales în afara acesteia.
PREVENȚIA MAI BUNĂ CA TRATAMENTUL

Insist pe ideea prevenţiei și a consumului echilibrat de alimente, în detrimentul tratamentului medicamentos, care vine și cu efecte adverse, de cele mai multe ori.
În situaţiile urgente, medicamentele ne pot salva viața, într-adevăr, însă trebuie să învățăm să facem diferența dintre urgențele reale, în care tratamentul medicamentos este imperios necesar și situațile în care putem remedia afecțiunea și fără intervenții care implică pastile.

Trist este că ajungem de prea multe ori în situaţia de a ne supratrata copiii cu medicamente, fără a lua în calcul capacitatea extraordinară a organismului de a se reface prin forţe proprii.

TRATAMENTELE NATUROPATE VALIDATE DE CERCETĂTORI

Cercetările ştiinţifice validează la unison puterea remediilor naturopate şi ar trebui să le luăm în calcul mai des, astfel încât să nu ajungem în situaţia nefericită de a constata rezistenţa microbiană faţă de antibioticele prescrise în mod regulat.

Situațiile în care optăm pentru medicamente în detrimentul alimentelor organice se înmulțesc, iar asta nu face decât să-mi motiveze și mai tare dorința de a comunica mai intens beneficiile și eficiența alimentelor organice. Acestea au existat din-totdeauna, numai că natura nu se poate patenta în vederea obţinerii unor beneficii imediate.

Din acest motiv, omul a fost nevoit să îşi schimbe valorile, înlocuind foarte uşor verdele viu cu chimia.

Conceptul revoluţionar „Food is the only medicine” va ajunge în cele din urmă să guverneze destinul copiilor noştri şi nu am niciun dubiu că vom atinge alte orizonturi.

 

Helidermina – Secretul unui ten perfect

helidermina

Chiar dacă un magician nu își dezvăluie niciodată secretele, cei de la Helidermina ne-au mărturisit, totuși, ingredientul secret, care asigură eficiența produselor Heliderma. Acesta este extractul de melc, obținut în cele mai bune condiții.

De ce sunt produsele Heliderma diferite?

Rețetele pe baza cărora sunt realizate produsele Heliderma își au originea în tehnicile de înfrumusețare antice ale femeilor Mapuche, transmise din generație în generație, de-a lungul timpului. Aceste femei aparțineau unui trib indigen din Chile și foloseau extractul de melc datorită numeroaselor proprietăți benefice ale acestuia.

festival-887782_960_720

Elementele care ”întineresc” pielea.

Extractul are proprietăți cosmetice care fac miracole pentru epidermă. La fel cum melcul are capacitatea de a-și regenera cochilia datorită unei enzime numită alantoină, aceleași efect îl au și produsele Heliderma asupra tenului tău. Mai mult decât atât, substanțe precum colagenul și elastina acționează împreună pentru a te ajuta să-ți redobândești elasticitatea și tonusul pielii pentru perioade îndelungate de timp.

Efectele extractului de melc sunt foarte complexe, motiv pentru care nu pot fi reproduse într-un laborator. Deaceea, produsele Heliderma sunt compuse doar din extract care provine direct de la melci. Aceștia sunt crescuți în ferme din Italia, în cele mai bune condiții, din dorința de a conserva calitatea și puritatea produselor.

Iar pentru că ne dorim să oferim clienților noștri cele mai bune produse de pe piață, am ales să primim și produsele Heliderma în familia Biocorner. Le găsiți pe rafturile magazinelor noastre, dar și pe platforma online, aici. 

Chec de sarbatori, cu nuca, stafide si ciocolata, fara gluten

Ingrediente:

  • Faina fara gluten – 200 g
  • Unt – 80 g
  • Oua – 4 buc
  • Zahar pudra – 5 linguri
  • Extract de vanilie – 1 lingurita
  • Coaja rasa de portocala – 1 lingura
  • Crema de ciocolata la temperatura camerei – 2 linguri
  • Miez de nuca macinat – 1 lingura
  • Stafide aurii – 1 lingura
  • Sare – 1 praf
  • Bicarbonat de sodiu – 1 lingurita
  • Praf de copt – 1 lingurita
  • Fresh de lamaie – 1 lingurita

Mod de preparare:

  • Topeste untul pe foc si lasa-l s-ajunga la temperatura camerei;
  • Amesteca faina fara gluten cu guma Xanthan, sarea, bicarbonatul de sodiu si praful de copt;
  • Separa albusurile de galbenusuri;
  • Bate albusurile spuma cu ajutorul unui mixer, cu un praf de sare si o lingura de fresh de lamaie;
  • Spre sfarsit adauga si 3 linguri de zahar pudra si amesteca pana se dizolva, iar castronul il vei putea tine cu susul in jos, fara ca compozitia sa cada;
  • Bate galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar, adaugand treptat untul topit, extractul de vanilie si coaja rasa de portocala;
  • Adauga compozitia din galbenusuri peste ingredientele uscate si amesteca totul;
  • Pune peste acestea jumatate din albusurile batute spuma si amesteca bine – cealalta jumatate impatureste-o de sus in jos, cu ajutorul unei spatule de silion, pentru a le mentine bulele de aer in interior;
  • Separat amesteca crema de ciocolata cu nuca si stafide;
  • Tapeteaza o forma de chec cu unt si faina fara gluten si toarna jumatate din compozitia principala in tava;
  • Adauga apoi compozitia secundara, cu crema de ciocolata nuca si stafide;
  • Completati apoi pana la capat cu compozitia initiala si niveleaza bine stanga-dreapta;
  • Introdu checul in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade, pentru cca 25-30 min;
  • Lasa-l sa se raceasca complet in cuptor dupa ce se va opri;
  • Taie-l in momentul in care s-a racit – savureaza-l cu putin zahar pudra presarat pe deasupra;

Pofta buna !
Chec_fara_glunten_002_Facebook_2048px